Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii bio din Republica Moldova au venit la Cluj-Napoca

Târgul Produs de România (TPR), desfășurat între 9 și 12 mai, este un proiect al Consiliului Județean (CJ) Cluj de sprijinire și promovare a micilor întreprinzători privați, prin intermediul Asociației Produs de Cluj.
Vinurile și produsele alimentare specifice Basarabiei au ocupat un sector consistent al expoziției de la Cluj | Foto: APC

Expozanții din raionul Hîncești au oferit vizitatorilor de pe platoul Sălii Sporturilor produse alimentare ecologice.

Târgul Produs de România (TPR), desfășurat între 9 și 12 mai, este un proiect al Consiliului Județean (CJ) Cluj de sprijinire și promovare a micilor întreprinzători privați, prin intermediul Asociației Produs de Cluj. „Ne-am angajat în organizarea unui târg de asemenea amploare din dorința de a reuni sub umbrela CJ Cluj tradițiile culinare și artizanale ale României.

Faptul că am avut expozanți din toate zonele etnofolclorice ale țării, din Dobrogea, Oltenia, Banat, Bucovina și Republica Moldova, care s-au alăturat partenerilor noștri tradiționali demonstrează că proiectul nostru și-a îndeplinit scopul”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

La această ediție a TPR au participat 100 de meșteri populari și producători de preparate alimentare tradiționale din țară, artiști și ansambluri folclorice reprezentative. De asemenea, au fost parte a proiectului expozanții din Republica Moldova care au oferit publicului vizitator produse alimentare bio.

Artizanii au prezentat costume populare, podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie, articole sculptate în lemn, jucării, ceramică, produse cosmetice. Copiii s-au bucurat de atelierele de olărit, sculptură, pictură, lână netoarsă și opincărie.

Vizitatorii au avut la dispoziție preparate culinare realizate după rețete tradiționale, de la caș de oaie, brânzeturi proaspete și maturate, produse din carne, de la jumări la specialități locale, miere de albine, vinuri, țuică, prăjituri, ciocolată și pâine de casă, turtă dulce, sucuri, siropuri și gemuri naturale, kurtos kalacs și înghețată, de toate de gustat, dar și de dus acasă.

Spectacolele de folclor susținute de voci consacrate sau pe drumul afirmării și ansamblurile de jocuri populare au întregit sărbătoarea spiritului și tradiției românești de la TPR, festival de tradiții dintre Nistru, Dunăre și Someș. Evenimentul a fost organizat de CJ Cluj cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, partener principal fiind Compania de Apă Someș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BNR ține neschimbată dobânda de referință la 7%

Articolul următor

Poate te întrebi cine e PPC

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share