Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PROIECT: „Să fim cu ochii larg deschiși!”

Un eveniment al Asociației Culturale a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș

  • Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania organizează evenimentul „Să fim cu ochii larg deschiși!”
  • Un eveniment care vine în sprijinul tinerilor și al autorităților locale în lupta împotriva consumului de droguri.
  • Prin materiale artistice, respectiv materiale video și povești de docufiction, tinerii vor afla și conștientiza riscurile la care se expun în urma consumului de substanțe psihoactive.

În data de 26 iunie se împlinește al 37-lea an de când la nivelul tuturor țărilor membre ale Organizației Națiunilor Unite este marcată Ziua Internațională de Luptă Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. La nivel mondial peste 296 milioane de persoane consumau droguri și aproape 40 milioane dintre acestea sufereau de boli asociate consumului de droguri. Drogurile nu afectează doar consumatorii, ci efectele negative se răsfrâng și asupra familiilor acestora.

Pornind de la aceste premise, Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania organizează evenimentul „Să fim cu ochii larg deschiși!”, un eveniment care vine în sprijinul tinerilor și al autorităților locale în lupta împotriva consumului de droguri. În contextul internațional, care marchează Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, proiectul asociației se înscrie în rândul inițiativelor globale la nivel local care vine în sprijinul politicilor de prevenire și combatere a consumului de droguri și care prioritizează sănătatea publică.

Șase docufiction după evenimente reale

Asociația și-a propus, ca prin materiale media de informare și conștientizare, de fapt provocarea și misiunea sa, să arate cum îi afectează pe tineri consumul de droguri, cum își pot distruge memoria și ce pierd astfel, cel mai probabil, viitorul.

În cadrul proiectului vor fi realizate materiale artistice, respectiv materiale video și povești de docufiction, în baza a 6 scenarii, care transpun evenimente reale întâmplate unor persoane consumatoare de droguri.

Marius Morar, vicepreședintele Asociației Culturale a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania și managerul de proiect ne-a prezentat primele două etape ale evenimentului „Să fim cu ochii larg deschiși!”, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș.

Concret propunem trei direcții de abordare: consum ocazional de droguri, consum constant de droguri (dependență), consum și trafic de droguri. Pentru fiecare direcție de abordare vor fi realizate două materiale scrise și 2 docufiction.

Vom realiza 6 articole scrise, articole care vor fi promovate în social media prin teasere. (…) Este o modalitate de a oferi un aperitiv sau o previzualizare a ceea ce urmează să vină, fără a dezvălui prea multe detalii. Teaserele sunt concepute pentru a crea un sentiment de anticipare și entuziasm în rândul publicului țintă.

În cadrul articolelor va fi prezentat contextul consumului de droguri, urmările consumului și concluziile unui specialist, specialist ales în funcție de particularitatea prezentată în articol.

Pe baza acestor articole de presă se vor realiza și materialele video (docufiction), maxim 3 minute, special adaptate și realizate pentru social media”, ne-a explicat acesta.

Echipa artistică și de producție este alcătuită din studenți de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș și angajați ai Teatrului Național Târgu Mureș.

În cea de-a treia fază a proiectului, faza de implementare, tinerilor le vor fi prezentate materialele informative realizate. Implementarea se va realiza în două moduri, direct prin prezentarea matrialelor realizate, scrise și video, direct în instituțiile de învățământ liceal și gimnazial din Târgu Mureș și indirect prin publicarea și distribuirea acestora în mass media locală și pe canalele de social media ale acestora.

În vederea realizării activității de implementare, asociația va încheia un parteneriat cu Agenția Națională Antidrog (ANA), parteneriat prin intermediul căruia la toate activitățile ANA din cadrul instituțiilor de învățământ din Mureș vor fi prezentate materialele realizate în cadrul evenimentului. (L.V.)

Articol publicat în ediția cu nr. 129 a revistei Transilvania Business (21 mai – 18 iunie 2024)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzeul Național de Artă Timișoara deschide „Bufetul Simțurilor@Galeria ARCADA” inițiat de Cramele Recaș cu ocazia Capitalei Europene a Culturii

Articolul următor

ComuniHealthCare, conferință hands-on dedicată mediului antreprenorial medical și siguranței pacientului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share