Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința IFS 2024 – Ediția a 10-a, aniversară

Aprofundarea cunoștințelor despre standardele IFS:  IFS Food, IFS HPC, IFS Logistics, IFS PACsecure, IFS Broker,  IFS ESG Check.

Un eveniment care s-a transformat într-o tradiție în industria alimentară și a produselor de uz casnic și îngrijire personală, aduce cele mai recente informații și noutăți din aceste domenii esențiale. Conferința IFS 2024, ajunsă la Ediția a 10-a, și-a deschis porțile într-o zi dedicată învățării, dezvoltării și networking-ului.

Evenimentul are loc la Hotel Marshal Garden în data de 23 mai 2024, urmează să reunească un număr impresionant de specialiști din toate sectoarele industriei, oferindu-le participanților o oportunitate specială și distinctivă pentru a schimba idei, a se inspira din practici noi și a explora soluții în cadrul domeniilor lor de activitate.

Cu fiecare ediție, Conferința IFS București a devenit un punct de referință ferm în calendarul profesional al celor din domeniul aprovizionării, industriei FMCG și a retailului. Acest eveniment reprezintă un moment de întâlnire și reconectare pentru participanți cu partenerii de afaceri, colaboratorii, clienții și furnizorii lor, precum și cu certificatorii și experții din domeniul lor de activitate.

În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia de a descoperi cele mai recente versiuni ale standardelor IFS, inclusiv IFS Food 8, IFS HPC 3, IFS Broker 3.2, IFS Logistics 3 și IFS PACsecure 3. Aceste standarde sunt esențiale pentru asigurarea calității și siguranței produselor, facilitând cooperarea în cadrul lanțului de aprovizionare și îmbunătățirea integrității produselor.

Misiunea esențială a Standardului IFS Food 8 este de a îmbunătăți integritatea produsului, o misiune în care face echipă cu standardul IFS HPC 3. Acesta din urmă își propune să evalueze sistemul de management al siguranței și calității, precum și procesele de producție ale produselor de uz casnic și de îngrijire personală.

De asemenea, vor fi prezentate informații despre IFS Logistics, standardul dedicat furnizorilor de servicii logistice. Acest standard asigură că toate procesele de transport, depozitare și distribuție sunt conform normelor internaționale de siguranță și eficiență. Adoptarea IFS Logistics este crucială pentru companii, deoarece le permite să demonstreze angajamentul față de practici logistice superioare și responsabilitate față de integritatea produselor pe parcursul lanțului de aprovizionare.

Vor fi expuse și informații despre IFS PACsecure, standardul dedicat producătorilor de ambalaje, care este vital pentru protejarea și conservarea calității produselor pe tot parcursul ciclului de distribuție. Aderarea la IFS PACsecure ajută producătorii să se alinieze la așteptările globale pentru responsabilitate ecologică și să răspundă cerințelor riguroase ale clienților și reglementărilor.

În plus, va fi discutat rolul standardului IFS Broker în optimizarea proceselor de distribuție și intermediere. Acest standard, esențial în industria modernă, garantează că toate operațiunile de brokeraj se desfășoară conform celor mai stricte norme de siguranță și eficiență, facilitând conexiuni fiabile între producători și piețele de desfacere.

Prin intermediul IFS Broker, companiile pot asigura că lanțul de aprovizionare rămâne securizat și transparent, minimizând riscurile asociate cu alterarea sau contaminarea produselor.

De asemenea, vor fi prezentate informații despre standardul IFS ESG Check. Acestea vizează evaluarea sistemului de management al siguranței și calității în conformitate cu principiile ESG (environmental, social, governance).

Printre subiectele de discuție, se va evidenția importanța alinierii la principiile dezvoltării durabile (principiile ESG), cu accent pe mediul înconjurător, aspectele sociale și transparență. Acest aspect devine tot mai crucial în contextul actual al preocupărilor globale legate de sustenabilitate și responsabilitate corporativă.

Este crucial să subliniem că responsabilitatea ESG nu se limitează exclusiv la marile companii. De aceea, instrumentul IFS ESG Check oferă posibilitatea tuturor companiilor, inclusiv celor mici și mijlocii, să înceapă procesul de aliniere la principiile și practicile de operare durabile.

În cadrul conferinței, vom explora în detaliu modul de funcționare al IFS ESG Check, procesul său de implementare și implicarea părților interesate. Vom urmări o comparație cu perspectiva europeană, evidențiind abordarea la nivel local, regional, național și european în adoptarea principiilor ESG.

Este momentul ca fiecare companie să adopte un angajament ferm în direcția unei dezvoltări durabile și responsabile. Indiferent de mărimea sau domeniul de activitate al companiei, există resurse și soluții disponibile pentru a face acest lucru posibil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Judecătorii sunt sfătuiți să recomande concilierea dintre consumatori și bănci

Articolul următor

Cât câștigă angajații din construcții în funcție de specializări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share