Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime organizează în perioada 31 mai – 2 iunie, în Cetatea Oradea, cea de-a VI-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime.
În weekend, toate drumurile iubitorilor de vin duc spre Cetatea Oradea, unde vor avea ocazia să deguste peste 300 de vinuri aduse de expozanți, 24 de crame din România.
Teme in cadrul salonului
În cadrul salonului se va lansa broșura “Introducere în Civilizația și Cultura Vinului”. Pe perioada salonului, vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziția de artă tematică fotografică: “Via vinul si bucuria de a trai”.
Vedeta celei de-a VI-a ediții a salonului va fi Tămâioasa Românească, de 2000 de ani, un soi nobil românesc de top în portofoliu de identitate a vinului romanesc.
24 de crame participante
Ca în fiecare an, orădenii vor avea posibilitatea să deguste cele mai noi vinuri la standurile producătorilor și importatorilor, vor avea posibilitatea să discute cu profesioniști din domeniu despre cele mai noi tendințe, despre tehnicile de obținerea vinului, dar și să afle mai multe detalii despre povestea din spatele fiecărui vin.
Nu mai puțin de 24 de crame din toată țara vor prezenta la salon cele mai de soi vinuri. Amintim aici de cramele: Agape, Zaig, Corcova, Dradara Mocrea, Gramofon, Jodvei, Pandora, Prince Știrbei, Recaș, Ulm, Crush, Custoza, Daiconi, Davino, Dionysos, Nachbil, Pivnițele Birăuaș, Histria, Gabai, Teodor, Domeniile Sescu, Velvet Winery. Din Bihor vor participa Crama Corbuț, Familia Darabont și Dextra.
Pe lângă partea de salon al vinului, de expozitie si degustare, organizatorii au pregătit și o serie de masterclass-uri unde iubitorii de vin își vor putea aprofunda cunoștințele și vor avea ocazia să guste vinuri de top în ediții ultra limitate.
“Salonul Vinurilor Millésime este un concept amplu, destinat culturii și civilizației vinului, care își propune să educe consumatorii și să promoveze un consum responsabil. Pe lângă degustările de vin vor fi masterclass-uri susținute de experți în domeniu”, spune Dorin Popa, inițiatorul și sufletului salonului.
Masterclass-urile salonului au fost prezentate de Ovidiu Drimba, directorul Salonului.
Programul Salonului Vinurilor Millésime
ZIUA 1 – 31 MAI
- 15:00 Deschiderea oficială cu presa si invitați;
- 16:00 Deschiderea Salonului pentru public;
- 20:00 Închidere ziua 1.
ZIUA 2 – 01 IUNIE
- 11:00 “Totul despre Tămâioasa Românească – soi aromat ancestral”,
Masterclass susținut de Prof. Dorin Popa
- 14:00 Deschiderea Salonului
- 14:30 „Verticală de vinuri emblematice românești din Podgoria
Drăgășani: Crâmpoșie Selecționată și Negru de Drăgășani„, Masterclass susținut de dl. Valeriu Stoica, proprietarul cramei AVINCIS;
- 17:30 “Brunello di Montalcino DOCG – Paradiso di Cacuci” – singurul
proprietar român (orădean) din Montalcino, perla Toscanei – Masterclass susținut de Marius Răulea – CEO Paradiso di Cacuci
- 20:00 Închidere ziua 2
ZIUA 3 – 02 IUNIE
- 12:00 “Champagne în comparatie cu spumantele obtinute prin metoda
traditionala in Spania si Italia”, Masterclass susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb
- 14:00 Deschiderea Salonului
- 16:00 “România campioană mondială la degustare in blind!”, Masterclass
susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb – care ne va introduce în lumea cititului de vinuri din
pahar!
- 20:00 Închidere ziua 3.
Partenerii principali ai evenimentului sunt: Summit Agro, Banca Transilvania și VPK.
Un bilet de intrare costă 60 de lei.
Mai multe despre eveniment puteți găsi pe site-ul și pe pagina de Facebook a evenimentului. Filmulețele edițiilor anterioare pot fi vizionate aici.