Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS – noi tendințe în structuri, materiale și tehnologii de construcții

Conferința inginerilor de structuri care proiectează cu responsabilitate și pasiune și colaborează pentru un mediu construit mai sigur, mai rezilient și sustenabil, abordează  toate valențele proiectării durabile din prisma profesiei lor,  la Iași, în perioada 6-7 iunie.

Sustenabilitatea ca exigență de bază și perspectiva utilizării unei metodologii de calcul și desen asistate de Inteligenta Artificiala pot contribui la îmbunătățirea rezilienței structurale respectiv a întregului fond construit. Folosirea noilor tehnologii în avantajul profesiei va conduce pentru inginerul proiectant de structuri la eliberarea de sarcinile de rutină și repetitive respectiv la creșterea posibilităților ca acesta să își asume mult mai mult rolul de om de concept folosindu-și la maxim cunoștințele dobândite într-un mod creativ, îndrăzneț, inovator.

Timp de două zile, peste 300 sute de ingineri de structuri și parteneri din domenii conexe sunt invitați să își împărtășească cele mai noi realizări, bunele practici, dar și provocările profesionale, cu accent pe sustenabilitatea într-un mediu construit care să fie rezilient și durabil.

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS aduce în dezbaterea comunității tehnice tema  Mediu construit sustenabil − noi tendințe în structuri, materiale și tehnologii de construcții. Sustenabilitatea și reziliența stau la baza viitorului pe care membrii AICPS îl proiectează zi de zi, de la tineri profesioniști la seniori cu o carieră remarcabilă.

Cei 5 invitați speciali din SUA, Germania, Portugalia, Belgia și Marea Britanie se vor alătura evenimentului cu teme de impact ce vor oferi noi perspective.

Will Arnold, Directorul Departamentului Acțiuni Climatice, IStructE – Institutul Inginerilor Proiectanți de Structuri, Marea Britanie, va vorbi despre abordările de proiectare ce pot fi implementate pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Utilizarea materialelor de construcție este responsabilă pentru aproximativ 15% dintre emisiile de carbon din lume, 30% dintre deșeurile din lume și 50% din totalul extracției materialelor. Utilizarea acestor materiale afectează habitatul natural care susține viața pe pământ și astfel, inginerii structuriști au un rol vital în schimbarea modului în care le folosim, pentru a minimiza impactul și pentru a conduce industria spre Net Zero, așa cum afirmă invitatul Conferinței Naționale AICPS, Will Arnold.

Proiectarea seismică a clădirilor în toate zonele țării va fi adusă în discuție de către proiectanții de structuri și experții tehnici, din țară și din străinătate, ce vor fi prezenți în cadrul evenimentului.

Paleta bogată de subiecte tehnice ce vor fi prezentate include teme precum: Proiectarea seismică a clădirilor de pereți din beton armat cu următoarea generație Eurocod 8: nouă abordare bazată pe deplasări, rolul rigidității efective și progrese în modelare ( prof. João Pacheco de Almeida), Fiabilitatea ciclului de viață, riscul, rezistența și durabilitatea infrastructurii civile în condiții de riscuri multiple (Dr. Dan M. Frangopol), Fațade de clădiri: tendințe și consecințe (Prof. Dr. Daniel Aelenei), Dispozitive de modificare a răspunsului seismic – Strategii și aplicații (Dr. Ing.  Peter Nawrotzki) dar și alte subiecte.

Dezbaterile tehnice pornite de la provocările întâlnite în realizarea structurilor construcțiilor și folosirea de materiale noi, sustenabile, dar și a celor mai noi tehnologii (de ex. BIM – Building Information Modeling o tehnologie de modelare a informației) au de asemenea un spațiu generos în programul celei de-a 32-a ediții a Conferinței Naționale AICPS din 6-7 iunie 2024, la Iași.

PROGRAMUL Conferinței AICPS 32 aici: https://32.aicps.ro/#program


De ce să participați la conferință?

  • 300 de participanți;
  • 14 sponsori;
  • cel mai intens moment de schimb de experiență profesională;
  • 5 invitați speciali din Marea Britanie, Germania, SUA. Portugalia, Belgia;
  • peste 15 studii de caz și prezentări de nivel ridicat și de actualitate din România;
  • mese rotunde pe subiecte precum: ghid seismic pe înțelesul tuturor, transfer de know-how eficient între generații, provocări din proiectare etc;
  • alte suprize special gândite pentru voi, participanții la Conferința AICPS32;
  • 14 parteneri media.

 Fii împreună cu sute de proiectanți de structuri din toată țara! Termen limită de înscriere 27 mai: https://32.aicps.ro/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
USAMV

Bucatele tradiționale din Ardeal forțează intrarea în Europa

Articolul următor

Colliers: Piața românească de investiții imobiliare, tranzacții de 202 milioane de euro în Q1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share