Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transelectrica, într-un joint-venture pentru implementarea Proiectului „Green Energy Corridor”

CNTEE Transelectrica SA, AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem și MVM Zrt., au semnat, la București, un Memorandum de Înțelegere prin care convin să depună eforturile necesare pentru a întreprinde demersurile privind înființarea unei societăți de tip Joint Venture, cu sediul în România, în aplicarea Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul Dezvoltării și Transportului Energiei Verzi – Proiectul „Green Energy Corridor”.

La ceremonia de semnare a acestui Memorandum de Înțelegere au participat Mircea Abrudean – Secretarul General al Guvernului României, Dan Dragoș Drăgan – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, și Gabriel Andronache – Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Societatea de tip Joint Venture pentru înființarea căreia a fost agreată demararea demersurilor de înființare, ar urma să asigure implementarea Proiectului „Green Energy Corridor”, în conformitate cu acordul între Guvernele statelor Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria.

Memorandumul pune bazele cadrului general de înțelegere a celor patru părți relevante cu privire la inițierea procedurilor de înființare a societății de tip Joint Venture, cu condiția obținerii acordurilor statutare prealabile incidente fiecărei companii în parte.

În acest context, Transelectrica SA va convoca Adunarea generală a acționarilor pentru obținerea aprobării participării la capitalul social al acesteia.

„Green Energy Corridor” este un proiect ambițios convenit de guvernele Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei, cu susținerea Comisiei Europene, care va integra capacitatea regională de energie și va furniza energie electrică la prețuri competitive din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele actuale de tranziție energetică la nivelul Uniunii Europene.

Sursa foto: Bogdan Toncescu – cont LinkedIn

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marele premiu Innovation Labs vine la Cluj

Articolul următor

Omnicredit și Flanco Smart Discounter lansează un produs de tipul „embedded finance”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share