Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Antreprenoriat de top” – un proiect BNR în colaborare cu Universitatea de Vest Timișoara

La Universitatea de Vest Timișoara (UVT) s-a desfășurat conferința de prezentare a proiectului „Antreprenoriat de top”, un proiect BNR derulat în cooperare cu mediul academic, sectorul bancar și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se află în avangarda inițiativelor și proiectelor parteneriale prin care se dezvoltă cultura antreprenorială și financiară în România. Alături de parteneri instituționali de cea mai înaltă ținută, UVT formează tineri talentați din diverse arii de specializare, care se pregătesc pentru viitoarele lor cariere și aspiră către proiecte antreprenoriale de succes.

 

În seria de evenimente dedicate culturii antreprenoriale, joi, 30 mai 2024, a avut loc conferința „Antreprenoriat de top”, organizată de BNR alături de UVT, cu participarea reprezentanților invitați din partea partenerilor din regiune.

Participanți

 

Au participat la dezbatere: Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Mihaela Tomescu, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Eugen Rădulescu, Consilier al Guvernatorului, Banca Națională a României, dar și alți invitați din partea mediului de afaceri și a sectorului bancar, printre care s-au aflat Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development SRL, Adrian Bădescu, Președinte GPS-UVT & CEO Clinicile Medici’s, Mugur Tolici, Directorul Direcției Resurse Umane, Banca Națională a României, Florin Dănescu, Președintele executiv al Asociației Române a Băncilor, Mariana Ciurel, consilier management, Bursa de Valori București, dar și prof.univ.dr. Flavia Barna, prorector UVT responsabil cu parteneriatele instituţionale, managementul proiectelor europene și antreprenoriat, și conf.univ.dr. Claudiu Boțoc, decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest din Timișoara.

Teme abordate

 

În sesiunile de lucru ale conferinței de astăzi au fost abordate teme legate de educația financiară a antreprenorilor și tiparul companiilor de succes din România, dar și de reperele educației financiare ale antreprenorilor din România. Un studiu de caz special a fost reprezentat de prezentarea proiectului privind „Creșterea educației financiare a antreprenorilor din România”, realizat de BNR alături de Universitatea de Vest din Timișoara, Asociația Română a Băncilor, Asociația Societăților Financiare și Bursa de Valori București.

Proiectul „Antreprenoriat de top” își propune creșterea alfabetizării financiare a firmelor prin dezvoltarea cunoștințelor financiare, îmbunătățirea comportamentului financiar, dar și prin ameliorarea atitudinii financiare, creșterea incluziunii financiare în rândul companiilor, utilizarea mai amplă a produselor și serviciilor financiare și îmbunătățirea gradului de digitalizare a activităților financiare și de afaceri. Coordonarea proiectului este asigurată de Banca Națională a României, în aliniere cu Recomandarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială nr. R/3/2022 privind creșterea sustenabilă a intermedierii financiare și având în vedere obiectivul strategic al aderării la OCDE a României, proces ce presupune și consolidarea educației financiare a antreprenorilor.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sf. Mihail

Restaurarea Bisericii Sf. Mihail a câștigat premiul Europa Nostra

Articolul următor
Eurocities este cea mai importantă rețea a orașelor din Europa, cu 118 mari orașe din municipii; deci Clujul devine, pentru câteva zile, capitala europeană a administrației de pe continent.

Orașele Europei își decid viitorul la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share