Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Institutul Național de Cercetare pentru Bioresurse Alimentare și-a deschis punct de lucru la Sfântu Gheorghe

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) București a semnat marți, 11 iunie 2024, la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe, un parteneriat de colaborare cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV).

Totodată, IBA și-a deschis punct de lucru la Sfântu Gheorghe, în Incubatorul de Afaceri.

După semnarea parteneriatului, au avut loc scurte declarații de presă:

„Este un lucru foarte bun atunci când cercetarea și industria se întâlnesc și colaborează. Sunt multe concepte noi pe care trebuie să le luăm în considerare, sustenabilitatea e unul dintre ele, și trebuie să învățăm împreună acest limbaj nou. Rolul nostru, ca Institut, este cercetarea, documentarea. Trebuie să transmitem însă rezultatele acestei documentări către cei care produc efectiv pentru societate. Este o piață competitivă și cheia succesului este colaborarea. Prin acest parteneriat cred că putem face acest lucru, și vă mulțumim pentru sprijin!”, a spus conf. dr. Nastasia Belc, directorul generl al IBA.

La rândul său, directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a spus:

„Sunt onorat că am semnat acest parteneriat. Avem mai multe proiecte europene în care putem colabora, pentru că activitatea și specificul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare sunt apropriate ca tematică de proiecte derulate de Clusterele noastre, proiecte ca Rural Bio Ap, CEE2Act sau Bio Rural. Vorbim despre comunități locale, despre bioeconomie, despre resurse și utilizarea lor cât mai rațională și creativă”, a explicat Vajda Lajos.

Președintele ASIMCOV, Bagoly Miklos Levente, a vorbit despre rolul și potențialul Incubatorului de Afaceri:

„Când am creat acest Incubator, ne-am dorit ca el să fie mai mult decât un loc unde inițiem afaceri, start up-uri. Ne-am dorit să fie un veritabil centru de afaceri. În acest contet, am atras întotdeauna ca parteneri instituții de stat care pot veni în sprijinul mediului de afaceri. Prin crearea unui punct de lucru al Institutului aici, avem speranțe că va fi o colaborare fructuoasă în viitor. Totodată, îi va oferi deschidere către firmele din regiunea Centru. Noi recomandăm firmelor să conlucreze cu Institutul în diferite proiecte”.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare este o organizație de cercetare publică, aflată în coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării, cu activitate în 4 domenii: siguranță alimentară, nutriție, comportamentul consumatorului, (Bio)tehnologii alimentare.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Octavian Saiu şi Matei Vişniec la Conferințele FITS 2024

Articolul următor

Conferința Great People Inside – Everything HR a reunit, la Brașov, peste 350 de participanți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share