Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

82 de artiști și jurnaliști primesc burse în valoare de 1.600.000 de lei la Timișoara

Credit: Andrei_Vuia

Programul Energie! Burse de creație, derulat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte oferă burse pentru 67 artiști și 15 jurnaliști culturali. Cei 1.600.000 lei vor susține artiști și jurnaliști care activează în arte vizuale, literatură, muzică, teatru, dans și performance, arte digitale și new media.

Au fost depuse la acest program de finanțare un total de 216 aplicații. În urma evaluării de către comisii de specialiști, au fost selectate 82 de proiecte. Beneficiariii vor avea ocazia să creeze, exploreze și expună ideile în anul 2024, anul ulterior celui în care Timișoara și-a exercitat titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Valoarea unei burse este de 19.500 lei brut. Finanțările sunt acordate în cadrul Power Station – componentă a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural, implementată de Centrul de Proiecte.

Jurnaliști culturali și artiști de la Timișoara

În anul 2022 au fost acordate, în premieră națională, 37 de burse în valoare totală de 500.000 de lei. Apoi, în anul 2023, 37 de artiști, precum și 23 de jurnaliști au beneficiat de această finanțare nerambursabilă în valoare de 720.000 lei, în cadrul programului Energie! Burse de creație. Acesta este al treilea an consecutiv în care se derulează acest program de finanțare.

Acordarea burselor, programul de finanțare Legacy Timișoara 2023, finalizarea studiilor de evaluare a rezultatelor și impactului, respectiv activitățile de formare, schimb de experiențe și de networking profesional din cadrul Power Station, dar și organizarea cu o recurență anuală a evenimentului „Celebrarea Orașului”, sunt o parte dintre activitățile din anul 2024, din programul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, pentru consolidarea moștenirii Programului Timișoara 2023.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cine este Sfântul Ladislau, întemeietorul Oradiei. Cum a ajuns regele fără coroană simbolul creștinismului

Articolul următor

Castelul Teleki din Pribilești (Maramureș) va fi restaurat și transformat în muzeu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Premiile AICPS, înmânate la Iași

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, organizată la Iași, a fost un eveniment dinamic și efervescent, care a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share