Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VELUX: 79% dintre proprietarii de case din România și-ar renova energetic casele

VELUX România, unul dintre cei mai importanți producători de ferestre de mansardă, a realizat anul acesta un studiu național în rândul proprietarilor de locuințe pentru a sonda motivele și constrângerile vizavi de renovarea eficientă energetic a caselor. Potrivit sondajului, realizat pe un eșantion de peste 1000 de persoane la nivel național, 69% dintre respondenți au afirmat că  principalul obstacol care îi împiedică să își renoveze casa sunt constrângerile financiare, în timp ce 79% dintre ei au susținut că și-ar renova locuințele dacă ar putea accesa fonduri subvenționate de către autorități.

Cercetarea realizată de VELUX, pe un eșantion de 1.008 persoane, arată că 64% dintre români au în vedere renovarea locuinței, principalele motive fiind îmbunătățirea esteticii și funcționalității, 59%, respectiv, 38%, urmate de  diminuarea costurilor, 36%. De asemenea, zugrăvirea casei – 40%, îmbunătățirea izolației – 32% și renovarea bucătăriei – 23%, sunt principalele schimbări pe care și le doresc respondenții chestionarului, 45% dintre aceștia afirmând că ultima renovare a casei s-a întâmplat în urmă cu peste 3 ani.

Potrivit studiului VELUX România, cele mai mari obstacole care împiedică românii să înceapă un proiect de renovare sunt 69% – constrângerile financiare, 36% – posibilele depășiri de costuri (prețuri ascunse) și 25% – lipsa de profesioniști, 84% dintre respondenți arătându-se, de asemenea, foarte îngrijorați de cheltuielile suplimentare, iar 72% de timpul în plus pe care trebuie să îl aloce modernizării.

În ceea ce privește motivele pentru care ar apela la programe naționale de subvenții, 78% dintre români au indicat creșterea confortului locuinței, în timp ce 43% vor crearea unui mediu mai sănătos, iar 35% scăderea prețurilor la utilități. Mai mult, 98% dintre respondenți consideră eficiența energetică ca fiind importantă atunci când încep un proiect de modernizare.

Totodată, 1 din 3 români consideră mansarda o soluție pentru eficientizarea spațiului, conform studiului VELUX România, însă constrângerile bugetare – 34% și preocupările legate de modificările structurale – 16%, sunt principalele motive care îi împiedică să avanseze cu proiectul.

Pe de altă parte, deși 79% dintre români consideră că subvențiile guvernamentale le-ar crește semnificativ dorința de a-și renova locuința, tot 79% sunt foarte îngrijorați de posibilele dificultăți care vor apărea în procesul de obținere al acestora. Cu toate acestea, 76% dintre respondenți sunt de părere că o posibilă consultanță sau sfaturile profesionale gratuite i-ar încuraja să înceapă un proiect de renovare, chit că vor apărea obstacole în timpul procesului.

„La VELUX România, credem cu tărie în importanța susținerii eforturilor pentru case eficiente energetic. Românii au nevoie și își doresc case mai bune, mai sănătoase, care să le asigure confort și costuri rezonabile de energie. Ne dorim să fim un partener de încredere pentru toți cei care vor să își îmbunătățească confortul locuințelor, pentru că nu oferim doar ferestre de mansardă și accesorii conexe, dar suntem și un promotor al locuitului sustenabil, în general. Considerăm că România are nevoie de clădiri durabile, eficiente, iar în acest context, renovarea energetică este esențială pentru țara noastră”, a declarat Noemi Ritea, Director de Piață VELUX România, Ungaria și Moldova.

VELUX oferă soluții inovatoare pentru locuințe de peste 80 de ani. Astfel, ferestrele de mansardă, pentru acoperișul înclinat, acoperișuri tip terasă, produsele pentru protecție solară și accesoriile inteligente sunt o soluție simplă și rentabilă pentru o casă eficientă energetic.

Despre Grupul VELUX

De peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață sănătoase pentru oamenii din întreaga lume, valorificând la maximum lumina naturală și aerul proaspăt. Gama noastră variată de produse include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme de control pentru casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joacă și petrecerea timpului liber. Lucrăm la nivel global – cu operațiuni de vânzări și producție în peste 38 de țări și aproximativ 12.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (THE VELUX FOUNDATIONS) și de familie. În 2021, VKR Holding a avut venituri totale de 3,5 miliarde de euro, iar THE VELUX FOUNDATIONS a donat 244 de milioane de euro sub formă de donații caritabile.

Pentru mai multe informații despre Grupul VELUX, vizitați velux.com.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața de industrial în România la cota 7.1

Articolul următor

Noile tehnologii ZF și un plan de investiții strategic pe termen lung susțin transformarea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share