Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un deceniu de informatică în germană, sărbătorit de UBB la Cluj

Momentul aniversar a fost marcat de personalități din mediile economic și academic | Foto: Daniel Metz

Lideri ai unor companii germane și personalități din mediul academic au marcat evenimentul la Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative.

„Am sărbătorit 10 ani de informatică în limba germană în cadrul Facultății de Matematică-Informatică a Universității Babeș-Bolyai (FMI-UBB) din Cluj-Napoca. Este unul dintre proiectele mele de suflet de care sunt mândru”, a relatat Daniel Metz, fondator al companiei EBS – actuala NTT Data Romania.

Printre participanții la ceremonie s-au mai aflat Florin Sabou – președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord, Christian Săcărea – prorector al UBB, Maria Metz – director general al NTT DATA Romania.

FMI-UBB oferă, din 2014, programul de licență în informatică în limba germană. Planul de învățământ este construit în așa fel încât materiile să ofere cunoștințe în: bazele informaticii, software-engineering, gestionarea bazelor de date şi a informaţiei, inteligenţă artificială, programare web.

Principalele colaborări din program sunt cu Universitatea Darmstadt, Universitatea Tehnică Dresda, Universitatea Friedrich Schiller Jena, Universitatea Philipps Marburg, Universitatea Mannheim, Universitatea Mittweida.

Caracteristicile programului sunt nivelul academic ridicat, profilul interdisciplinar și modern în predare – cercetare, concursurile pentru studenți, mobilitățile Erasmus la universități în țări vorbitoare de germană. Printre companiile partenere în cadrul unor stagii de practică, workshop-uri, internship-uri, prelegeri, discuții și proiecte comune de cercetare se numără Porsche, MHP Consulting Romania, NTT Data.

„Am sărbătorit 10 ani de informatică în limba germană în cadrul Facultății de Matematică-Informatică a Universității Babeș-Bolyai (FMI-UBB) din Cluj-Napoca.
Momentul aniversar a fost marcat de personalități din mediile economic și academic | Foto: Daniel Metz
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politehnica Timișoara va avea un program de masterat - „Quantum Computing”

Articolul următor
Acțiunile producătorului de cabluri electrice Iproeb Bistrița au înregistrat o apreciere de 91,4% de la începutul anului 2024, potrivit casei de brokeraj Goldring Târgu Mureș.

Iproeb și-a dublat valoarea într-o jumătate de an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share