Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Energobit și Electromontaj Cluj licitează în asociere pentru noua termocentrală din CET Govora

Sursa foto: Cotidianul.ro
Asocierea dintre Baran (Israel), Telemenia, și Energobit a depus o ofertă de participare la licitația deschisă pentru proiectarea și execuția centralei termo-electrice în sistem de cogenerare din cadrul CET Govora, Lotul 1. Contractul are o valoare estimată la 534 milioane lei (aproximativ 110 milioane de euro), fără TVA. Durata de implementare a acestui proiect a fost stabilită la 25 de luni de la semnarea Ordinului de începere, la care se mai adaugă perioada de garanție de 24 de luni.
Noua centrală de producere a energiei termice si electrice (Lot 1) va avea o capacitate totală instalată de circa 145 MWt. Aici se va utiliza o instalație de cogenerare de înaltă eficiență, dotată cu motoare care vor folosi un combustibil pe bază de gaze naturale și o instalație cu cazane de apa caldă, cu același tip de combustibili, la care se adaugă instalațiile auxiliare.
Potrivit Caietului de sarcini, aceasta nouă configurație a sursei SACET Râmnicu Vâlcea va beneficia de racordare la instalația de gaz printr-o cale nouă de acces la stația SRM Transgaz existentă. La fel se va întâmpla și în cazul rețelelor de apă existente, la SEN, în stația de 110 kV Govora care există în momentul actual.

Ce va aduce nou viitoarea centrală CET Govora

Contractul de lucrări pentru CET Govora  va conține toate activitățile de proiect necesare dezvoltării acestui obiectiv de mare importanță.
Proiectul prevede și construcția unei centrale termo-electrice care va utiliza biomasa. Capacitatea termică nominală  a acesteia va fi de minimum 5 MWt si 1,8 Mwe, evaluată la 10,11 milioane de lei (Lot 2). Licitatia pentru acest lot a fost anulata, deoarece nu a fost depusa nicio oferta.

Participanții la licitația pentru Lotul 1

Cei doi competitori pentru contractul de 110 milioane euro pentru CET Govora anunță o înfruntare de forțe economice și tehnice, având în vedere experiența și portofoliul celor două asocieri.

  • Asocierea Baran Israel Ltd (lider) – Telemenia Ltd (Israel), cu subcontractanți/ terți companiile Energobit Control Systems Cluj-Napoca, Baran Group Limited, East European Business Center (EEBC, București), Baran România, AUA Energy Ltd (Israel), Tibpet (Târgu Mureș), ELM Electromontaj Cluj și Termoenergetika Inzenjering Proizvodnja Odrzavanje Doo (Serbia).

 

  • Asocierea Elsaco Electronic Botoșani (lider) – Elsaco Engineering – Energomontaj, cu subcontractanții BAT Medias, Aquaterm Green Energy Botoșani, Electroechipament Industrial Reșița, MARSAT  Roman și Greenviro Cluj-Napoca.
În acest moment se desfășoară etapa de evaluare financiară și tehnică a celor două oferte. Termenul-limită al acesteia e stabilit pentru 24 septembrie 2024, orele 18:00.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Finanțelor a atras 2,1 miliarde de lei prin a treia emisiune de titluri de stat Fidelis

Articolul următor

Peste 600 de cavaleri și domnițe din 9 țări vor participa la Festivalul Medieval Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share