Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Morphoza a conceput designul BMW TechWorks

Hub-ul IT de la Cluj va grupa între 250 și 1.000 de angajați | Foto: PCN

Compania clujeană de amenajări interioare a explicat conceptul noului centru al concernului german.

“La distanță de opt ani și multe proiecte frumoase, iată-ne din nou aici, colaborând cu NTT DATA România în aventura sa interesantă cu BMW Group. BMW TechWorks România și-a deschis oficial porțile, iar noi suntem încântați să facem parte din minunata lor călătorie în cadrul comunității clujene.

Un călduros bun venit și mulțumim NTT Data România pentru încrederea acordată încă o dată. Ceea ce nu puteți vedea în aceste imagini este incredibila noastră echipă Morphoza, care și-a revărsat creativitatea în proiectarea acestui nou spațiu și a rămas cu noi până târziu în noapte pentru a se asigura că fiecare detaliu este perfect pentru deschidere.

După cum se spune, nu toți eroii poartă pelerine. Unii își fac magia transformând spații și aducând bucurie celorlalți” au transmis reprezentanții Morphoza.

Cum arată noul centru BMW din Cluj

Concernul BMW și-a deschis la Cluj, în consorțiu cu NTT DATA, un hub digital, dedicat promovării inovației în domeniul auto, care este axat pe producție inteligentă și dezvoltare de componente IT, lanțuri de aprovizionare, și care va grupa până la 1.000 de angajați.

„Sub conducerea lui Emil Petru – CEO al BMW TechWorks România și Marian Haus – COO al BMW TechWorks România, echipa noastră este pregătită să ducă mai departe această transformare, BMW TechWorks Romania își propune să fie în fruntea evoluției și transformării digitale a industriei auto”, a menționat conducerea concernului german.

Au mai luat cuvântul Alexander Buresch – Senior Vice-President & CIO al BMW Group, Chieri Kimura – Executive Vice President al NTT Data, CEO Europe & LATAM. Miyuki Ide – Chairman of the Board NTT Data Romania, Maria Metz – CEO al NTT Data Romania. Inaugurarea a fost precedată de vizite ale consorțiului  la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică (UTCN).

Colaborare cu UTCN

Rectorul UTCN, Vasile Țopa, a primit vizita reprezentanților noului consorțiu. Întâlnirea a vizat colaborările viitoare între UTCN și noul centru IT. Hub-ul din Cluj va avea ca zonă de interes proiecte IT și software europene și va accelera transformarea digitală a companiei.

Colaborarea cu UTCN se va concentra pe activități de cercetare, inovare, dar și pe dezvoltarea de programe educaționale elaborate în comun. ”Universitatea noastră este, mai mult ca oricând, pregătită să-și asume rolul de partener activ, ferm și dinamic în astfel de colaborări care implică transformare digitală.

Centrul IT care se dezvoltă la Cluj are toată justificarea. Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială (ICIA), care ia naștere acum, va avea un rol esențial în dezvoltarea de modele, prototipuri, tehnologii, produse hardware și software inovative, bazate pe inteligență artificială, și transferul acestora către mediul socio-economic.

Lansăm în acest an masterate noi, care au ca temă de studiu inteligența și viziunea artificială în diferite domenii inginerești. Sinergia acțiunilor noastre va avea un ecou puternic.

Avem toată încrederea că specialiștii și absolvenții noștri, prin abordările avangardiste și inițiativele bazate pe o cultură tehnologică puternică, consolidată și matură, vor aduce plusvaloare în această colaborare”, a spus rectorul UTCN.

Colaborarea cu UTCN se va concentra pe aplicații care vor susține gestionarea proceselor de producție, softuri pentru proiectarea fluxului de producție, mentenanță predictivă, dar și programarea liniilor de producție.

În cadrul discuțiilor, a fost subliniată și importanța apartenenței UTCN la Universitatea Europeană de Tehnologie, din perspectiva cercetării și inovării, precum și a oportunităților pe care acest consorțiu le oferă studenților și absolvenților săi în formarea viitoare.

BMW TeamWorks

NTT Data și BMW, în vizită la UBB

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Dumexim - Consorzio Stabile EBG Group a realizat 60% din Centura Biharia

Articolul următor

A venit sacul cu bani pentru universitățile din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share