Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul CEE2ACT continuă cu seria de workshop-uri

Proiectul CEE2ACT, finanțat prin programul Horizon Europe și accesat de un consorțiu construit pe parteneriatul a 17 entități din 17 țări europene desfășoară o serie de forumuri, conferințe, festivaluri, worshop-uri și webinarii, dezvoltând și o platformă de e-learning.

Consorțiul este coordonat de organizația Geonardo din Ungaria. Singurul partener din România este Clusterul AgroFood, cu sediul în Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

Prima serie de ateliere a avut ca temă construirea încrederii și înțelegerii între părțile interesate pentru dezvoltarea strategiilor de bioeconomie.

A doua serie de ateliere este organizată pentru a încuraja dezvoltarea cunoștințelor și capacității părților interesate pentru dezvoltarea strategiilor de bioeconomie. 

A treia serie de ateliere se va desfășura cu scopul de a construi o viziune și un drum împreună, o punte pentru politicile naționale de bioeconomie.

Al doilea workshop CEE2ACT organizat în România

Cel de-al doilea workshop CEE2ACT din România a avut loc pe 9 mai 2024, la București, și a fost organizat de Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii (Asimcov) cu o largă participare din partea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a Departamentului de Dezvoltare Durabilă, precum și a unor institute de cercetare și dezvoltare, a mediului academic, IMM-urilor și clusterelor.

Laszlo Borbely a fost  keynote speaker

Vorbitorul principal al workshop-ului, Laszlo Borbely, consilier de stat – Guvernul României, Departamentul Dezvoltare Durabilă, a vorbit despre importanța bioeconomiei, angajamentul față de obiectivele, abordările, inițiativele bioeconomiei circulare și a subliniat necesitatea unei strategii de bioeconomie a României. 

Cu această ocazie, Maria Gaspar, managerul de proiect la Clusterul Economie Circulară Agroalimentară a prezentat HUB-ul CEE2ACT Bioeconomie în România și platforma e-solutions for green transition, dedicată ușurării transferului de cunoștințe între țările cu experiență și țările din Europa Centrală și de Est. Inventarul online de bune practici în bioeconomie, instrument online B2B Matchmaking, E-learning cu exerciții interactive și cursuri online pentru promovarea bioeconomiei și guvernanței durabile, aplicație de autoevaluare pentru organele administrative au adus un set de informații și practici utile.

Slovenia și al doilea workshop găzduit

Și Slovenia a găzduit cel de-al doilea workshop la începutul lunii iulie. Anteja a făcut echipă cu Camera de Comerț și Industrie a Sloveniei și think tank-ul Circular Change și a organizat un eveniment axat pe finanțele publice pentru bioeconomia circulară în 3 iunie 2024. Evenimentul a avut loc la sediul Camerei, atrăgând 48 de părți interesate, cu un prezență semnificativă din industrie și sectorul privat, cuprinzând 20 de participanți.

Găzduit împreună cu Întreprinderea comună Circular Bio-Based Europe (CBE JU), evenimentul a oferit o atenție cuprinzătoare atât pe finanțele verzi naționale, cât și pe cele ale UE. Treisprezece vorbitori au contribuit prin discursuri de deschidere, prezentări de bune practici și o masă rotundă care vizează promovarea proiectelor circulare în bioeconomie.

În timpul evenimentului de cinci ore, participanții au fost introduși în noua structură organizațională tripartită a Hub-ului Național de Bioeconomie și au trecut în revistă noul fond CBE JU de peste 200 de milioane EUR, dedicat finanțării instalațiilor de tehnologie verde. Katja Bučan de la Camera de Comerț a prezentat fondurile și schemele naționale emergente pentru bioeconomia circulară.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipamente din fonduri UE pentru tratarea bolnavilor de cancer în Bihor

Articolul următor

Caravana TIFF Unlimited ajunge în orașele transilvănene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share