Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uzina Sonaca de la Cluj va avea angajați din Alba

SAT
La Cluj se produc componente pentru aerobave Airbus și Embraer | Foto: Sonaca

Fabrica de componente de avioane și rachete din comuna clujeană Moldovenești și-a mărit bazinul de recrutare cu localități din județul vecin.

Localitățile vizate de Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) sunt în prezent orașul Ocna Mureș (aflat la 26 km) și comuna Unirea (21 km), ambele din județul Alba, unde s-au făcut deja recrutări la casa de cultură și la căminul cultural. Posturile vizate sunt în special operatori de producție și de vopsitorie, dar și ingineri sau tehnicieni.

“Începând cu 1 iulie am introdus transport pe ruta Sonaca – Unirea – Ocna Mureș și ne dorim să creștem numărul de angajați din aceste zone, mai ales că se apropie tot mai tare startul proiectelor noi ale companiei.

Vă încurajăm să aplicați pentru pozițiile deschise, să veniți să ne cunoaștem și să vizitați fabrica pentru a vedea imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă să lucrezi în industria de producție a componentelor aeronautice”, au îndemnat managerii SAT.

Producătorul de componente pentru industria spațială a anunțat mai multe proiecte: construirea unei noi fabrici pentru a susține noul contract pentru produsele Airbus A321 și dezvoltarea portofoliului de produse A320, în paralel cu livrări pentru racheta Ariane 6, proiect inițiat de Agenția Spațială Europeană.

Uzina din Cluj face parte din grupul internațional Sonaca, alături de fabrici din Belgia, SUA, Brazilia, Canada, Mexic. Grupul produce componente pentru companii ca Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault Aviation, Pilatus, Gulfstream, Mitsubishi Aircraft, Honda Jet.

Principalele linii de business sunt subansamble și structuri pentru avioane; structurile spațiale pentru rachete și sateliți; componente pentru industria militară; cercetare și inovare. La SAT se produc componente pentru Airbus și Embraer destinate aripilor de avion – borduri de atac (slats, partea din față) și flaps-uri (partea din spate).

SAT a început producția de componente pentru rachetele Ariane 6 care transportă sateliți pe orbite geostaționară și terestră joasă. Până acum în prima fabrică din Cluj s-au investit 22 milioane euro.

A doua fabrică, în proces de edificare, se va axa pe tratamentul chimic al suprafețelor metalice, ambutisare şi decuparea / prelucrarea mecanică a componentelor. Investiția în noua uzină, unde vor fi angajați încă 100 de oameni, se ridică la 30 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Care sunt obiectivele lui Sandor Darabont, noul președinte al Clubului Fermierilor Români

Articolul următor

Se lucrează pe Valea Oltului. Ziua a doua

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share