Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast ia bani de pe bursă pentru extindere și dezvoltare

TeraPlast
Procesul de montare a unei țevi de încălzire prin pardoseală | Foto: TeraPlast

Producătorul de țevi din Șieu-Măgheruș a decis majorarea capitalului social cu suma maximă de 22,2 milioane de lei.

Aceasta va fi realizată de TeraPlast prin emiterea unui număr maxim de 222 de milioane de acțiuni noi, ordinare, nominative și dematerializate, cu valoarea nominală de 10 bani.

Conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), investitorii înregistrați în registrul acționarilor la 16 iulie 2024 vor avea dreptul de a subscrie noile acțiuni în 30 de zile, începând cu a treia zi lucrătoare de la publicarea prospectului de ofertă.

Drepturile de preferință nu vor fi tranzacționabile. Majorarea de capital social are ca scop finanțarea extinderii și dezvoltării operațiunilor TeraPlast.

Titlurile nesubscrise, oferite în plasament privat

“Acțiunile noi rămase nesubscrise în cadrul perioadei de preferință vor fi oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat, în baza unei sau mai multor excepții de la obligația de publicare a unui prospect de oferta publică.

Plasamentul privat se va desfășura pe o perioadă de maxim patru zile lucrătoare de la închiderea perioadei de preferință. Consiliul de Administrație (CA) al TeraPlast va decide, după caz, cu privire la închiderea anticipată a plasamentul privat, în condițiile legislației aplicabile, ținând cont de condițiile de piață prevalente.

Acțiunile noi ce nu vor fi subscrise sau nu vor fi subscrise în mod valid în cadrul perioadei de preferință, respectiv în cadrul plasamentului privat până la numărul maxim aprobat prin hotărârea AGEA (222 milioane titluri noi) vor fi anulate prin decizia CA prin care se constată rezultatele finale ale majorării capitalului social aprobată prin hotărârea AGEA”, a detaliat președintele CA, Dorel Goia.

Recent, TeraPlast a inaugurat primul poligon dedicat testării țevilor pentru protecția cablurilor de fibră optică și electrice din România. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est.

Grupul mai este compus din TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova, Somplast, companiile Wolfgang Freiler. Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filmare cu stadiul lucrărilor la Centura Aleșd, care va fi deschisă într-o lună

Articolul următor

Selina lucrează la foc continuu pe șantierul viitorului ambulatoriu din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share