Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ebm-Papst contribuie la crearea unor biciclete durabile și eficiente energetic

Pinion, o companie tânără și inovatoare din Denkendorf în colaborare cu Ebm-Papst Oradea, au făcut un pas important către sustenabilitate și performanță. Înființată în 2006 cu viziunea de a dezvolta o transmisie cu angrenaje pentru biciclete similară cu cea a unui Porsche, Pinion a dezvoltat MGU (Motor Gearbox Unit), un sistem revoluționar care schimbă vitezele electric reducând considerabil necesitatea de întreținere.

Cu o schimbare de ulei necesară doar la fiecare 10.000 de kilometri, MGU redefinește standardele de mentenanță pentru biciclete. La Ebm-Papst Oradea este asamblat rotorul care este montat în cutia de viteze.

Sustenabilitate și performanță

MGU-ul patentat de Pinion reprezintă o combinație optimă de rotor/stator. Aici intervine experiența Ebm-Papst, care aduce o precizie și o calitate de 100%, contribuind la crearea unor biciclete durabile și eficiente energetic.

Colaborare de succes

Producători renumiți de biciclete, precum Simplon și Rotwild, au început deja să echipeze bicicletele lor cu noul MGU, semnând un acord-cadru de achiziție în comun pentru a asigura o cooperare pe termen lung. Aceasta este o realizare semnificativă pentru întreaga echipă și un pas important către un viitor sustenabil în mobilitate.

Echipa Pinion și Ebm-Papst

Pinion este acum deținută în proporție de 80% de grupul canadian de sporturi cu motor BRP (Bombardier Recreational Products).
Ebm-Papst Oradea și Pinion lucrează împreună pentru a aduce inovații care nu doar îmbunătățesc performanța, ci și protejează mediul înconjurător. Sustenabilitatea este la baza fiecărei componente dezvoltate, asigurând că mersul pe bicicletă devine o adevărată plăcere, fără compromisuri.

Afaceri în creștere

Ebm-Papst Automitive & Drives România cu sediul în Oradea a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 349,93 milioane de lei, un profit net de 18,81 de milioane de lei și un număr mediu de 377 de angajați. Compania a produs și vândut un total de 3,4 milioane de piese, ceea ce se traduce în vânzări de 66 milioane de euro.

Pentru anul fiscal curent Ebm-Papst previzionează o creștere a vânzărilor cu 12,6% și o creștere a cifrei de afaceri cu 6,5%. Aceste previziuni se bazează în mare parte pe proiectele inovatoare din domeniul Airtech (Air Technology), care vor fi relocate pe parcursul acestui an.


Preluată de Siemens

Printre cele mai importante proiecte pe care se concentrează EBM-Papst se numără:
– transferul diviziei IDT către Siemens, programat pentru mijlocul anului viitor, tranziție care se bazează pe un un plan bine structurat, cu etape bine definite de implementare.

– construirea noii clădiri Ebm-Papst. Se estimează că mutarea în noua locație se va face până în luna mai a anului 2026. Clădirea actuală va fi preluată de Siemens pentru planurile lor viitoare de dezvoltare în Oradea.

Noua clădire din Parcul Industrial Oradea va cuprinde două arii mari: producția și hub-urile care vor asigura funcții suport esențiale pentru grupul ebm-papst, cum ar fi R&D, IT, Marketing și multe altele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZF LIFETEC integrează sistemul de tensionare activ a centurii de siguranță în scaun

Articolul următor

Cum văd antreprenorii sătmăreni evoluția afacerilor lor în perioada următoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share