Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluția NS-EDGE în domeniul securității cibernetice implementată cu succes de Romgaz

S.N.G.N. Romgaz S.A. (ROMGAZ) a găzduit, astăzi, evenimentul „NS EDGE CYBERSECURITY SHOWCASE”, marcând astfel un avans considerabil în consolidarea securității infrastructurii energetice critice din România.

Evenimentul a celebrat implementarea cu succes a unei soluții avansate de securitate cibernetică, dezvoltată de NS EDGE, o companie americană considerată inovatoare pentru tehnologiile sale de vârf în domeniul informațiilor despre amenințări cibernetice. 

La eveniment au participat ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanți ai Techcelerator și o delegație din partea Serviciului Comercial Extern al SUA.

Implementarea în cadrul ROMGAZ și performanța de succes a soluției NS EDGE, susținută de Serviciul Comercial Extern al SUA și Ministerul Energiei din România, a stabilit un nou standard de siguranță pentru informațiile despre amenințări și apărare în sectorul
energetic.

Răzvan Popescu, directorul general al ROMGAZ, a declarat: „Pentru ROMGAZ, conformarea cu Directiva NIS 2 nu este doar o cerință de reglementare, ci și o oportunitate de a ne consolida angajamentul față de securitatea cibernetică. Colaborarea cu NS EDGE exemplifică abordarea noastră proactivă de integrare a tehnologiilor de vârf care ne îmbunătățesc poziția de securitate cibernetică. Acest parteneriat subliniază implicarea noastră în susținerea soluțiilor inovatoare și dorința continuă de a excela în protejarea infrastructurii critice. Astfel de acțiuni reflectă angajamentul ROMGAZ de a respecta cele mai înalte standarde de securitate și reziliență”.

Soluția oferă detectarea în timp real a amenințărilor cibernetice, în timp ce procesează eficient volume mari de date cu resurse de calcul minime.

Parteneriatul dintre ROMGAZ și NS EDGE este consolidat suplimentar de sprijinul programului CleanTech Nexus, o inițiativă lansată de Ministerul Energiei din România, Techcelerator și Ministerul Energiei din Republica Moldova. Acest program promovează inovația și colaborarea transfrontalieră, contribuind la avansarea soluțiilor energetice durabile și sigure.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de peste 13 mil. euro pentru modernizarea liniilor de tramvai din Arad

Articolul următor
La Zilele Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC) vor avea loc mese rotunde care vor aborda teme precum regionalizarea în Transilvania, gestionarea monumentelor ca profesie creativă, perspectivele Clujului de a deveni un oraș olimpic, rolul identității maghiare în cultura română.

Biserica Sf. Mihail primește premiul Europa Nostra de Zilele Maghiare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share