Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OAR-T) a organizat o vizită la viitorul bazin de înot multifuncțional, în cadrul programului de formare continuă.
“Arhitecți, stagiari și ingineri au participat la o etapă deosebită în procesul de execuție, asistând la montarea structurii de acoperiș, cu o deschidere de 47 m, realizată din lemn lamelar încleiat.
Coordonatorii evenimentului din partea OAR-T au fost arhitecții Dan Domșa – responsabil stagiu și Daniela Maier– șef al proiectului de bazin de înot multifuncțional din Târgu Secuiesc.
Vizitele pe șantier sunt un pas important în formarea profesională a arhitecților stagiari, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștințe și experiență practică valoroasă”, potrivit OAR-T.
Echipele MIS Grup și Tehnicas i-au primit pe arhitecții stagiari și le-au prezentat șantierul. Municipiul Târgu Secuiesc va găzdui complexul de 30 de milioane de euro, finanțat de Compania Națională de Investiții.
Finalizarea celei mai mari investiții publice din istoria modernă a orașului este programată pentru 2026. Bazinul de înot este construit de compania bistrițeană MIS Grup, ajutată de echipa de ingineri de la Tehnicas. Componentele de acoperiș au fost fabricate la Timișoara, fiind livrate pe bucăți, iar apoi asamblate pe șantier, rând pe rând.
MIS Grup este unul dintre cei mai mari constructori din Bistrița-Năsăud, cu 200 de angajați și lucrări publice sau private în mai multe județe. Printre proiectele sale aflate în portofoliu se numără sălile polivalente din Brașov și Suceava.