O echipă a municipalității băimărene a efectuat o vizită pe teren pentru a inspecta stadiul lucrărilor unor investiții în desfășurare.
Proiectele, parte din angajamentele asumate în cadrul programului de guvernare locală, se află în faze avansate de implementare, unele apropiindu-se de finalizare.
Centrul de colectare a deșeurilor cu aport voluntar situat pe Bd. Unirii, la ieșirea spre Săcălășeni, are lucrările începute de două luni. Acesta face parte dintr-o rețea de trei astfel de centre, fiecare de 2,5 milioane lei, finanțate prin fonduri europene, respectiv Planul Național de Redresare și Reziliență.
“Au tot existat discuții în ultima vreme despre ridicarea deșeurilor vegetale, cele rezultate din construcții și deșeurile voluminoase, pe care mulți dintre băimăreni au fost obișnuiți să le scoată în stradă și să aștepte să le ridice municipalitatea.
Oricât de urât ar suna, nu este treaba primăriei să curețe grădinile cetățenilor și să preia deșeurile vegetale și rezultate din construcții din gospodăriile lor. Chiar și dacă ne-am dori acest lucru, ar fi un cost pe care nu putem să îl acoperim, asta dacă ne dorim să realizăm într-adevăr ceea ce ne-am propus pentru dezvoltarea municipiului”, a declarat edilul Doru Dăncuș.
Aceste centre vor fi puse gratuit la dispoziția băimărenilor pentru depozitarea tipurilor de deșeuri specificate. Ulterior, deșeurile vor fi colectate și transportate la un alt centru, unde, cu ajutorul utilajelor și tehnologiilor adecvate, vor fi transformate într-o masă care va putea fi valorificată.
”Al doilea centru de acest fel pe care îl construim este situat pe str. 8 Martie, în spatele garajului Urbis, și va deservi zona Orașului Vechi, Ferneziu și Firiza. Al treilea centru îl construim pe str. Europa. Imediat ce vom finaliza lucrările și acolo, vom începe să preluăm aceste deșeuri.
Fiecare dintre centre va fi dotat cu containere separate pe categorii, de la deșeuri vegetale, la cauciucuri, deșeuri rezultate din construcții, chiar electronice. Vom avea cântare la intrările pe aceste platforme, pentru că vrem să implementăm un sistem de recompensare pentru cetățenii cu spirit civic care vor folosi centrele”.
Pe șantierul din zona Gării au început lucrările pentru construirea Creșei Mari, cu 110 noi locuri pentru antepreșcolari. Investiția importantă pentru oraș se ridică la 17 milioane de lei.