O adevărată paradă de vinuri autohtone și internaționale și de brânzeturi românești s-a desfășurat la Revino Gourmet Show în zilele de 5 și 6 octombrie la București. Au intrat în arenă mai mult de 200 de vinuri și de 50 de sortimente de brânzeturi premium au fost aduse de 40 de producători.
Chiar dacă brânzeturile românești tradiționale nu au cunoscut o mare diversitate, producătorii de brânză au înțeles că trebuie să-și extindă gamele, mai ales înspre produsele premium. O serie de rețete internaționale de brânză au fost utilizate, iar prin folosirea unui lapte de calitate, avem sortimente tot mai gustoase, diverse, atât din punctul de vedere al provenienței laptelui, cât și al metodei de prelucrare și învechire. Cum brânza premium e excelentă lângă un vin de calitate superioară, la Revino Gourmet Show, câțiva producători locali de vinuri, cărora li s-au alăturat importatori și distribuitori de alimente şi băuturi premium gourmet din țară și de peste hotare au oferit un spectacol gastronomic de texturi, culori și arome.
De-a lungul celor două zile ale evenimentului au avut loc degustări a peste 50 de sortimente de brânză premium românească şi peste 200 de vinuri liniştite şi spumante. Unii producători de vinuri au adus cele mai noi producții de la crame sau vinuri în exclusivitate.
Transilvania și Banatul la Revino Gourmet Show 2024
Cea de-a treia ediție a evenimentului dedicat produselor gourmet a adus în București câțiva reprezentanți ai industriei de profil din această parte a țării. La salonul gastronomic au adus cele mai rafinate produse cramele Recaș, Petro Vaselo, Silvania, Dradara, Maximarc, apele Bilbor, precum și brânzeturile de Colțești, Arkäse, Atelier Hochland, De la muuunte, Lactate Baier, Lactate Țarina.
„Brânzeturile româneşti maturate iau amploare în România, iar la REVINO publicul va avea ocazia să descopere sortimente noi şi să afle procesul de producţie direct de la producători, dar şi să le poată asocia cu vinuri locale sau bere artizanală. Produsele din carne, ciocolata belgiană, panettone şi uleiul de măsline vor completa degustarile pasionaţilor de gastronomie”, a afirmat Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.
Trei masterclass-uri desfășurate în timpul evenimentului au suscitat interesul participanților. A fost o degustare de ulei de măsline premium, organizată în parteneriat cu expertul în ulei de măsline Luis Rubio. Colecţia THE SIGN de la Crama Budureasca a fost elogiată printr-o prezentare susţinută de enologul Stephen Donnelly, iar Aurelia Vişinescu, prezentată de Alina Iancu, fondator Revino & CrameRomania.ro şi Aurelia Vişinescu, enolog şi co-proprietar Domeniile Săhăteni a realizat o introducere în lumea brânzeturilor premium româneşti şi principiile de asociere cu vinurile.
Festivalul produselor gourmet nu a ocolit berea artizanală, specialitățile de ciocolata belgiană, sortimentele de ceai premium, precum și cele de pâine şi produse de patiserie, cozonac tradițional, dar și panettone, sosuri, carne gourmet, astfel încât standurile amenajate la Hotel Novotel au alcătuit un adevărat corn al abundenței.