Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

JTI a înființat un centru global IT în România

jti romania sediul

Dacă acum 30 de ani, legătura dintre tutun și tehnologie însemna doar prelucrarea materiei prime în produse finite diverse, astăzi JTI, una dintre cele mai mari companii din industria de profil investește în unități specializate în tehnologia necesară pentru procurarea, procesarea, stocarea, convertirea și transmiterea informației. 



JTI a înființat un centru tehnologic în România, cu circa 140 de angajați în prezent, fiind analizată posibilitatea unei extinderi pe viitor.  Experții din București oferă suport în tehnologia informației pentru toate tipurile de activități din cadrul companiei la nivel mondial, fie că este vorba despre producție în cele 38 de fabrici la nivel global, cele opt centre de cercetare și dezvoltare sau vânzări, marketing, financiar, resurse umane etc. Gama de servicii furnizate include soluții de tehnologie pentru afaceri, date și analize, inginerie software, securitate cibernetică, infrastructură și operațiuni.

Certificarea Top Employer în România pentru companie

Noua comunitate IT beneficiază de flexibilitatea orelor de birou, inclusiv de posibilitatea de a lucra de acasă, evenimente captivante și distractive și oportunități excelente de învățare. În 2024, JTI a primit pentru al 11-lea an consecutiv certificarea Top Employer în România, în urma evaluării a peste 20 de criterii, precum leadership, condiții de muncă, on-boarding, atragere de talente, politici de dezvoltare, învățare, well-being, și remunerare.

„Hub-ul tehnologic stabilit în România este unul dintre cele mai importante printre cele șase centre globale JTI și simbolizează angajamentul nostru ferm și continuu pentru dezvoltarea României. Cu siguranță ne vom continua povestea de succes, investind în afacerea locală, în capacitățile de producție, în mărci și în oamenii noștri”, a declarat Alexander Pitchka, General Manager JTI România, Moldova și Bulgaria.

„Angajamentul JTI de a dezvolta HUB-ul digital și IT din București provine din recunoașterea talentului excepțional și a expertizei pe care le oferă această regiune. Sinergia și inovația din cadrul echipelor noastre de aici ne conduc către noi realizări, iar noi suntem dedicați cultivării acestui ecosistem vibrant și pe viitor. Împreună, vom continua să ne depășim limitele și să avem succes”, a adăugat Tom Greene, Senior Vice President Chief Digital & Information Officer și GBS.

JTI în câteva coordonate

JTI are în total peste 1.400 de angajați în România, în sediul din București, fabrică, în hub-ul tehnologic recent înființat și în cele peste 30 de birouri de vânzări din toată țara. JTI România coordonează, de asemenea, piețele din Bulgaria și Moldova.

JTI este una dintre primele multinaționale înființate la nivel local, din 1993. Compania a investit peste 300 de milioane de euro pe piața locală, plus aproximativ 30 de milioane de euro în proiecte sociale și culturale.

Afacerea JTI în 2023 pentru cele două entități care operează în România, JTI Trading și JTI Manufacturing, depășește 1,7 miliarde de euro. Pe lângă accize, JTI a virat la buget și TVA, plus alte taxe, și contribuții, reprezentând în total peste 75% din cifra de afaceri, respectiv circa 1,3 miliarde de euro.

Responsabilitate socială cu JTI

JTI și-a început activitatea în România în urmă cu peste 30 ani, în 1993 (ca R.J. Reynolds) și de atunci se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalului Internațional George Enescu, Filarmonicii George Enescu, Muzeului Brukenthal, Muzeului Național de Artă al României, Muzeului Țăranului, Muzeului Satului, Muzeului Literaturii Române, Corului Madrigal, al  Turneelor de poveste – serie de turnee muzicale în orașele mici, Festivalului SoNoRo, proiectelor CoolSound și Aplauze pentru poet, precum și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuța de Ceai din MNAR și Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universității Româno-Americane. Întâlnirile JTI, lansate în anul 2000, au devenit un brand cultural național în dansul contemporan. Compania susține, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnaliști, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfășoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente și medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat și colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa și alte organizații neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale dedicate persoanelor defavorizate și vârstnicilor în diverse zone ale țării, sau intervenții în situații de urgență (ca rezultat al pandemiei, războiului, inundațiilor etc.).





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exploratori de Viitor cu Fundația Leaders și Holcim

Articolul următor

Muncim la stat sau la privat? Centrul de Formare APSAP răspunde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share