Traseul care străbate mai multe județe din Banat și Transilvania este inclus în clasamentul cu 25 de destinații din lume de neratat în 2025.
Printre locațiile extraordinare propuse de celebra publicație National Geographic în Guatemala, Mexic sau Thailanda există și un oraș din România. “Brașovul se află pe listă și împarte locul cu Via Transilvanica ca destinații care sunt musai de vizitat în anul care vine.
Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicații de profil recomandă traseul nostru la nivel internațional. Asta se vede deja pe traseu: avem tot mai mulți drumeți din afară care vin să ne cunoască țara”, conform Asociației Tășuleasa Social (ATS), creatoarea Via Transilvanica.
“Orașul medieval Brașov este poarta de intrare în regiunea Transilvania, un ținut cu păduri străvechi, sate rustice și vârfuri carpatice. Cu noul său aeroport – primul creat în România în ultimii 50 de ani – patria lui Dracula este mai accesibilă.
Explorați regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeție finalizat în 2022, care se întinde pe o distanță de 870 de mile, de la granița cu Ucraina până la Dunăre.
Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin cătune săsești și prin orașul Sighișoara din secolul al XII-lea, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și cetăți dacice”, a relatat Karen Carmichael, de la National Geographic.
Via Transilvania reprezintă un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat aproape cinci ani, cu o investiție de 1,5 milioane €, de la 3.000 de donatori, cu sprijinul a 10.000 de voluntari.