Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HackTech 2024, un eveniment de succes

Trei zile de provocări, colaborare, creativitate, muncă în echipă și transpunerea în viață a ideilor cu ajutorul AI.

Asta a fost, pe scurt, HackTech 2024, hackathon-ul internațional de deep-tech și AI organizat de Oradea Tech Hub.

Echipele participante, provenite din toată țara, și chiar din afară, au încercat să rezolve problemele practice prezentate de partenerii evenimentului. De la sarcina lui Brillio de a detecta recenzii false până la misiunea Faithbase de a potrivi pacienții cu specialiștii potriviți, companiile au adus în fața concurenților probleme care contează în viața de zi cu zi.

Provocările au urmărit subiecte precum automatizarea testării aplicațiilor (Rimo3), alocarea inteligentă a talentelor (accesa.eu) îmbunătățirea colaborării interdepartamentale (The European Digital Innovation Hub in Transilvania), colectarea eficientă a deșeurilor pentru orașele inteligente (CargoTrack – Monitorizare GPS) și crearea de sondaje bazate pe inteligență artificială (Talk-A-Bot). Participanții au sărit direct în brainstorming și codare, muncind din greu pentru a găsi soluții care ar putea face o diferență reală.

Participare națională și internațională

Potrivit participanților, evenimentul a fost un real succes.

„Am avut participanți din toată România, începând cu Vâlcea, București, Suceava, Timișoara, Cluj Napoca, bineînțeles și din Oradea, și din Ungaria. Vizitatori pe parcursul celor trei zile au fost și din alte țări. Consider că au fost peste 350 de vizitatori și participanți”, a precizat Mark Kiraly, directorul executiv Oradea Tech Hub.

Potrivit acestuia, organizarea  evenimentului a fost destul de solicitantă, dar cu ajutorul unei echipe bine pregătite și a partenerilor a fost dus cu brio la final.

HackTech 2024 a fost susținut de Brillio, partenerul principal care a condus transformarea digitală și inovația AI în cadrul evenimentului. Lideri din industrie precum OpenAI, Google și Amazon au fost parteneri cheie, oferind expertiză valoroasă. Printre partenerii de aur se numără Talk-A-Bot, Digital Innovation Hub (Transilvania IT Cluster), CargoTrack, Accesa, Rimo3 și Mobiversal. Partenerii de argint au fost Eviden, Qubiz, Lateral și Tetra, iar Elektrobit a fost partener de bronz.

„Noi de la Oradea Tech Hub avem misiunea de a susține sistemul de IT din Oradea. Ideea acestui eveniment a fost de a-i ajuta pe cei din IT să crească, să meargă mai departe, să participe la workshop-uri, să beneficieze de mentorat, să lucreze cu oameni valoroși. Să plece cu lucruri valoroase după hackathon. Ăsta a fost scopul evenimentului”, a adăugat Mark Kiraly.

Și se pare că scopul a fost atins, organizatorii începând să lucreze deja la următoarea ediție a evenimentului.

 



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii europeni în congres la București

Articolul următor

Numărul de joburi disponibile, în scădere în primele 9 luni ale anului, arată ejobs

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share