Organizată în cadrul „Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”, în Sala Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, conferința INDUSTRIE a avut ca tematică:
- Strategia de competitivitate a României versus provocările viitorului
- Perspectivele Industriei 4.0
- Noua configurație a producției globale – rețele, locații și logistică
- Provocări și implicații ale digitalizării industriei
- Industria sub semnul AI
”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty” este o serie de conferințe organizate în perioada 7-31 octombrie 2024 de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Asociația MediaUno și Institutul Național de Statistică, fiind cea mai amplă platformă de dezbatere multisectorială a problematicilor care țin deschisă agenda europeană. Summit-ul constituie a XXV-a ediție a proiectului ”Împreuna protejăm România”
Moderatorul conferinței a fost Adrian Negrescu, manager Frames.
Speakeri:
- Iuliu Winkler, Membru al Parlamentului European, vicepreședintele Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA)
- Silvia Monica Dinică, președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României
- Oana Marciana Ozmen, deputată, Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților
- Dan M. Costescu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii 2015-2016, IRMA Group
- Ciprian Păltineanu, CEO și Președinte CA INSPET Ploiești
- Ing. Gheorghe Matache, Director Științific INCD Turbomotoare COMOTI
- Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO
- Adrian Goicea, manager Goicea Consulting
- Emil Hedeșiu, Președinte SCIP IcoE România
- Alexandra Sabotnicu-Șerban, Director Dezvoltare Exact Systems
- Ing. Marius-Ioan Piso, cercetător științific, Vicepreședinte Activități Științifice- Academia Internațională de Astronautică
- Dragoș C.-L. Preda, Ministru Secretar de Stat pentru Telecomunicații 2020-2021, CEO Radiocom 2021-2022, DBA Orbis Conecto
Urmăriți înregistrarea integrală a conferinței pe: https://youtu.be/IAKhECqhnUI
În cadrul Summit-ului au fost organizate dezbateri pe subiecte de interes în contextul geopolitic și geostrategic actual din domenii strategice precum apărare, energie, agricultură, educație și sănătate sau din domenii cheie pentru dezvoltarea economico-socială a țării: industrie, transporturi și infrastructură, finanțe-bănci, cercetare și inovare, digitalizare și cyber security, populație și demografie, mediu și schimbări climatice.
Cu ocazia acestui eveniment, organizatorii și-au propus să reitereze succesul național și internațional al edițiilor precedente care au adunat la masa discuțiilor peste 2500 de participanți, cu o medie la fiecare Summit de peste 400 de speakeri din țară și din străinătate.
Seria conferințelor din cadrul summiturilor „Bucharest Leaders’ Summit: Cooperation for Development”, “Building the Post-Pandemic World: The path to a more sustainable, safe and resilient society”, „Movers and Shakers”, „Protecting Europe in Turbulent Times: Bucharest Leaders’ Summit: The Enduring Power of Solidarity”, „Bucharest Leaders’ Summit: Emerging challenges of the future”, ”Bucharest Leaders’ Summit: The Future is Now”, ”Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success” sau ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” a depășit cu mult zona de dezbatere de probleme, aducând în atenția participanților și a opiniei publice soluții și strategii de dezvoltare în toate domenii sociale și economice.
”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”: Mai mult decât dezbateri de idei…o platformă de identificare a soluțiilor
„Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty” reunește personalități cu rol cheie din toate domeniile de activitate care, alături de experți și practicieni colaborează prin dialog pentru a identifica soluții inovative pentru a genera schimbări durabile și reziliente în contextul provocărilor economice, sociale și politice la care sunt supune toate națiunile astăzi. Este nevoie de acțiuni concrete și abordări inovatoare pentru a construi un viitor sustenabil și pentru a asigura succesul pe termen lung.
Summit-ul este organizat cu sprijinul: Ministerului Apărării Naționale, STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Autorității pentru Reformă Feroviară, ANMCS, ANCOM, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Colegiului Medicilor din România, Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutului Clinic Fundeni, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), International Air Transport Association (IATA), Societății Române de Sindrom Lynch, Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Centrului Medical Internațional București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” București.
Parteneri academici: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
Partener Gold al Summit-ului: INCD Turbomotoare COMOTI
Partener Strategic al Summit-ului: Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română
Sponsori ai conferinței Industrie: Aeroteh SA, Alka, EnergoBit, Intervenții Active în Atmosferă
Parteneri conferință Industrie: Aqua Carpatica, Banca Transilvania, BEKO România, Camera de Comerț Bilaterală România-Portugalia, Clinica 32, Distribuție Energie Electrică România, Delgaz Grid, Depogaz Ploiești, E.ON România, Electrocentrale București, Garanti BBVA România, HENRO- Asociația Producătorilor de Energie Electrică, ICI București, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Romgaz.
Parteneri media: Agenția Națională de Presă Agerpres, AmosNews, Iubim Brașovul, Canal 33 Romania, Convocator.ro, Focus Energetic, Future Economy, InvesTenergy, Radio România, RoHealth Review, Sănătatea Press Group, Sănătatea TV, Transilvania Business, Ziarul News, Nine O’Clock.