Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campanie de reciclare creativă, demarată la Cluj și București

Producătorul de bijuterii din materiale recuperate Precious Circuit și organizația Ateliere fără Frontiere au lansat campania From Waste to Art (FWA).

Producătorul de bijuterii din materiale recuperate Precious Circuit și organizația Ateliere fără Frontiere au lansat campania From Waste to Art (FWA).

Desfășurată în parteneriat cu Ateliere fără Frontiere, FWA invită publicul să participe activ la reciclarea echipamentelor electronice de mici dimensiuni. Acestea vor fi transformate în piese de artă unice. 50% din profitul obținut din vânzarea produselor rezultate va fi direcționat către Ateliere fără Frontiere pentru a susține inițiativele sale sociale.

Campania își propune să încurajeze reciclarea corectă a celor mai frecvent debarasate echipamente electronice de mici dimensiuni: cabluri și încărcătoare vechi, căști uzate, telefoane mobile, mouse-uri, tastaturi, laptopuri deteriorate. Adesea aruncate incorect, acestea au componente ce pot fi recondiționate și reinventate, contribuind la reducerea poluării și economisirea resurselor.

În perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, echipamentele electronice pot fi predate în cutiile de colectare amplasate în locații partenere Meron – Vivo (Cluj), ALTRNV Shop și Daravere Concept (București). După colectare, vor fi reparate și donate către comunități care au nevoie sau transformate în bijuterii și obiecte de design.

Printre beneficiile acordate donatorilor se numără posibilitatea de a crea un obiect personalizat din echipamentul predat. “Campania FWA este mai mult decât o inițiativă de reciclare: un manifest pentru un viitor sustenabil. Împreună putem transforma obiceiurile de consum și putem da o viață nouă materialelor neglijate”, a spus Dana Rusu, fondatoarea Precious Circuit.

În 15 noiembrie, Precious Circuit a marcat finalizarea colecției sale capsulă Futuristic Flow și debutul oficial al campaniei de reciclare. 150 de participanți au fost prezenți la evenimentul care a evidențiat impactul pozitiv al reciclării și designului sustenabil.

Într-un cadru retro-futurist, oaspeții au explorat piese inovatoare de bijuterie care îmbină tehnologia și arta, fiecare piesă fiind unicat, iar instalația multisenzorială a artistului Andrei Bucovanu a captivat audiența.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mierea de Maramureș a convins juriul The Great Taste 2024

Articolul următor

Aplicarea adezivilor cu precizie 360°, soluția Robatech pentru automatizarea proceselor de lipire.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share