Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tratament oncologic de ultimă generație la Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor

Începând cu data de 1 decembrie 2024, în cadrul Laboratorului de Radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, pacienții oncologici pot beneficia de radioterapie externă cu tehnici speciale IMRT/VMAT, tehnici care cresc eficiența tratamentelor și reduc efectele secundare.

Radioterapie cu intensitate modulată (IMRT) și radioterapia modulară volumetric (VMAT) reprezintă tehnici avansate de tratament oncologic, care utilizează mai multe fascicule de radiație cu intensitate neuniformă. Avantajul constă în faptul că aceste fascicule pot fi adaptate la intensitatea necesară, livrând astfel o doză de radiație conformă dimensiunilor tumorii și protejând celelalte organe de expunerea la radiații care nu sunt necesare.

Tehnici performante

Tehnica IMRT și respectiv VMAT sunt dintre cele mai performante tehnici de iradiere disponibile, acestea permițând o dozare mai precisă și adaptată a radiației și protejarea țesutului sănătos din zona de tratament. Aceste tehnici se administrează prin intermediul unor aparate de înaltă precizie, care facilitează o poziționare corectă, la milimetru, organele iradiate fiind țintite cu mare exactitate.

Radioterapia în general și inclusiv cu tehnicile IMRT/VMAT se efectuează în contextul unui tratament oncologic complex, care poate include chimioterapie, terapia moleculara țintită și chirurgia oncologică. Pentru fiecare pacient, ordinea acestor tratamente si complexitatea cazului se discută în comisiile de indicație terapeutică.

Laboratorul de radioterapie este dotat cu un aparat care funcționează în permanență, acesta dispunând de un soft de ultimă generație și dozimetre pentru efectuarea acestor tehnici avansate.

Personal calificat

Echipa Laboratorului de Radioterapie este compusă din 5 medici, 6 fizicieni, 2 ingineri si 12 tehnicieni de radioterapie supraspecializați în efectuarea tehnicilor speciale de iradiere. Pentru implementarea acestor tehnici, echipa a participat la cursuri de specializare atât in România, cât și în străinătate, în Germania, Slovenia și Ungaria.

Tratamentul prin radioterapie este accesibil pentru toți pacienții, atât din Bihor, cât și din celelalte județe (precum Sălaj, Satu Mare, Arad), Centrul de Oncologie Medicală și Compartimentul de Radioterapie dispunând atât de spitalizare de zi, cât și de spitalizare continuă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj colaborează cu SITA pentru a redefini inovația și sustenabilitatea aeroportuară

Articolul următor
Vitrotech Transylvania Cluj, start-up inovator, va lansa primul laborator in vitro din România dedicat culturii de alun, proiect de 200.000 € dezvoltat ca extensie strategică a brandului Pădurea cu Aluni, deținut de omul de afaceri Dorin Bob.

Concernul Ferrero și familia Bob pun bazele unui laborator pentru cultura de alun

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Transilvania Trek Cluj (TTC) își extinde amprenta în România cu mai multe proiecte noi.
Citeste mai mult

Hiltonul din Apuseni prinde contur

Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share