Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum va arăta Piața Universității din Baia Mare. Renegerare de 11 milioane €

Municipalitatea băimăreană a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de regenerare urbană durabilă prin înființarea Pieței Universității.
Simulare a zonei amenajate, cu pergolă, turn cu ceas, tribună în aer liber, amfiteatru și pavilioane | Foto: PMB

Tronsonul din strada Victoriei, între intersecțiile cu străzile I. Maniu și G. Marinescu, va fi închis și transformat în zonă pietonală.

Municipalitatea băimăreană a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de regenerare urbană durabilă prin înființarea Pieței Universității. Valoarea sa este de 55,7 milioane lei. Acesta se derulează prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, cofinanțarea Primăriei Baia Mare (PMB) fiind de 14 milioane de lei.

Universității

Trebuie să fie gata până în 2026

”Este un proiect de anvergură și un pas foarte important pe care îl facem în direcția aceasta de a schimba fața orașului nostru, de a moderniza și de a reabilita spațiile publice din Baia Mare.

Piața Universității este o zonă emblematică a orașului nostru care, însă, în aceste momente nu e utilizată la adevăratul său potențial sau, mai degrabă, nu este utilizată deloc. Prin acest proiect, pe care trebuie să îl finalizăm până în 2026, schimbăm practic întreaga zonă și o readucem la viață.

Vom amenaja mult mai multe spații verzi, vom construi o pergolă – verandă urbană, un turn cu ceas, o tribună în aer liber, un amfiteatru și pavilioane cu diverse funcțiuni pentru a putea găzdui diverse activități culturale și sociale”, susține edilul Doru Dăncuș.

Zonele pietonale, greu de acceptat

“Proiectul prevede și o componentă pe care unii dintre voi poate că nu o veți îndrăgi, dar este cât se poate de necesară. Un tronson din str. Victoriei, de la intersecția cu str. I. Maniu și până la cea cu str. G. Marinescu, va fi închis și transformat în zonă pietonală.

Înțeleg că unii nu vor primi cu foarte multă bucurie acest aspect, însă dacă ne uităm la orice oraș modern din țară sau din afară pe care îl apreciem, vom vedea că zonele pietonale sunt sufletul acestora. Asta înseamnă regenerarea urbană durabilă și asta încercăm să realizăm în Baia Mare”, a explicat Dăncuș.

Proiectul are termen de finalizare 22 de luni. Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor este aproape finalizată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Camera Județeană de Comerț și Industrie (CCIM) a lansat breviarul Repere Economice Maramureșene (REM), oglindă fidelă a situației economice a anului precedent în județ.

Breviarul economic al Maramureșului: „Redresarea este fragilă, dar favorabilă”

Articolul următor

Ambasadorul Israelului la București, Dr. Lior Ben Dor, în vizită oficială la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Transilvania Trek Cluj (TTC) își extinde amprenta în România cu mai multe proiecte noi.
Citeste mai mult

Hiltonul din Apuseni prinde contur

Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share