Afirmația îi aparține lui Cseke Attila, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și a fost făcută vineri, 7 februarie 2025, cu ocazia inaugurării lucrărilor interioare de reabilitare și restaurare a Palatului Episcopal Greco – Catolic din Oradea.

„Construirea noului stadion din Oradea, cu 16.000 de locuri, o finanțare de peste 480 de milioane de lei, este în procedură de achiziție publică. În 25 februarie preconizăm că vom putea deschide ofertele. Dacă sunt clarificări necesare solicitate de potențialii ofertanți, acest termen se mai poate prelungi”, a precizat Cseke Attila.
Acesta a adăugat că stadionul din Oradea este trecut pe lista de priorități a ministerului, ceea ce înseamnă că în cazul în care procedura de achiziție publică se finalizează cu un câștigător conform procedurii legale pe legea achiziției publice, se va putea încheia contractul de execuție a lucrărilor.
„Am anunțat de la începutul mandatului că în 2025 vor fi criterii de prioritizare atât la plățile pentru investiții pe care le derulăm din bugetul Ministerului, cât și pentru încheierea de noi contracte de execuție de lucrări. Stadionul Oradea va fi prioritizat pe acest criteriu, astfel încât, încă o dată, dacă se finalizează achiziția publică, putem să încheiem contact cu executantul. Important este că investiția este prioritizată pe bugetul anului 2025”, a explicat ministrul.
Complex sportiv
Noul stadion va face parte dintr-un complex sportiv care va mai include un hotel cu restaurant, săli de conferințe și un centru spa pentru recuperare sportivă.
„Conceptul pentru stadion propune o formulă compactă, cu un aparat de acces complex, în corpul principal de la tribuna vestică. La nord este propus un hotel cu SPA și un centru de conferințe, conectat la nivelul superior cu corpul stadionului, pentru diferite scenarii de activități. Întreaga organizare are calitatea de a alcătui un adevărat parc sportiv și de agrement, cu destinatari multiplii, oferind un complex de dotări care poate fi folosit pentru activități zilnice de sport și agrement, pentru educație, competiții sau activități culturale și comerciale”, se arată în prezentarea de proiect realizată de compania Dico și Țigănaș, în anul 2020.