Acționarii companiei clujene de soluții energetice și echipa de top management au conturat direcțiile strategice pe viitorii cinci ani.
“Reuniunea tradițională a top managementului EnergoBit a oferit ocazia unei analize aprofundate a tendințelor din industrie și a consolidării obiectivelor de dezvoltare ale companiei.
Anul acesta, în Maldive, am conturat direcțiile strategice pentru 2025-2030, cu accent pe inovare, sustenabilitate și excelență operațională. Așteptăm cu încredere un an plin de provocări și oportunități”, potrivit conducerii EnergoBit.
Alături de acționarii Ștefan Galoda, Ioan Socea și Peter Pal, la conturarea strategiei au participat peste 20 de manageri de top ai EnergoBit.
Echipa de management se reunește anual într-un cadru informal pentru a decide planul de dezvoltare strategică al companiei, printr-o abordare integrată și implicarea activă a tuturor membrilor. Scopul este consolidarea poziției pe piață, contribuind la creșterea durabilă a afacerii. Reuniunea de anul trecut a avut loc în Tenerife (Oceanul Atlantic).
La finele anului trecut, EnergoBit a testat cu succes primul sistem automatizat de limitare operațională (ALO) din România. Acesta a fost implementat într-un parc fotovoltaic de 50 MW, fiind realizat conform cerințelor Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.
Soluția inovatoare asigură monitorizarea și gestionarea contingentelor în stațiile operatorilor Distribuție Energie Electrică România și Transelectrica, prin consolidarea siguranței și eficienței în funcționarea rețelelor electrice.
Proiectul a vizat implementarea sistemului revoluționar de automatizare, instalarea și integrarea soluției ALO cu sistemul SCADA, implementarea unei comunicații redundante (fibra optică și 4G) pentru transmiterea datelor.
După testarea, beneficiarul a primit aprobarea Transelectrica pentru a produce și injecta energie în rețea, un pas important spre un viitor mai sustenabil, conform EnergoBit. Compania se implică în proiecte de producere a energiei din surse regenerabile de 8.000 MW, aflate în diverse stadii de execuție la nivel național.