Consiliul Județean (CJ) a demarat licitația pentru reabilitarea și modernizarea la pachet, cu fonduri europene, a drumurilor județene 170B și 103K.
Inițiativa CJ Cluj de realizare a unei variante ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca prin reabilitarea și modernizarea în profunzime a DJ 170B Topa Mică – Așchileul Mic, a trecut într-o nouă etapă. Pe de altă parte, instituția a făcut pași înainte în ceea ce privește facilitarea accesului spre zona de maxim interes turistic Beliș – Fântânele, prin reabilitarea și modernizarea DJ 103K Râșca – Beliș.
CJ Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) anunțul pentru achiziția lucrărilor de construcții la modernizarea și reabilitarea DJ 170B și DJ 103K – 2 loturi. Data limită de depunere a ofertelor este 31 martie, pentru toate loturile, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.
„Se conturează din ce în ce mai clar această minicentură și variantă ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Inițiativa noastră de a asfalta, pentru prima dată, DJ 107B, va contribui semnificativ la reducerea distanței dintre Răscruci și Topa Mică, astfel încât numeroase autovehicule nu vor mai fi nevoite să tranziteze municipiul și zona metropolitană.
O importanță aparte pentru dezvoltarea județului o are și celălalt drum județean pe care îl modernizăm cu fonduri europene, DJ 103K, care va facilita accesul spre zona turistică Beliș – Fântânele, cu beneficiile ce decurg de aici”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.
Contractul e estimat la 209 milioane lei, fără taxa pe valoarea adăugată, finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile și bugetul CJ Cluj. Acesta vizează modernizarea și reabilitarea celor două drumuri județene strategice. Ele sunt DJ 170B Topa Mică – Așchileu Mic (5,8 km), 46 milioane lei și DJ 103K Râșca – Beliș (28,6 km) – lotul 2, 163 milioane lei, ambele fără TVA.
Lucrările de execuție se vor derula pe o perioadă de maxim 22 de luni pe DJ 170B și de 27 de luni pe DJ 103. Acestea vizează modernizarea și reabilitarea în profunzime, de la fundația drumului până la stratul de uzură din beton asfaltic. Cele două drumuri județene vor beneficia de dotări moderne specifice, care vor spori gradul de confort și siguranță al conducătorilor auto și pietonilor.
Printre acestea se numără parcări auto, stații de autobuz, trotuare, stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, șanțuri și rigole pavate cu beton, accese la proprietăți și drumuri laterale, poduri și podețe noi, ecoducte pentru animale, ziduri de sprijin din gabioane, parapeți de siguranță, marcaje și indicatoare rutiere.