Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea verde. 2.500 de arbori noi plantați în toamna 2024 – primăvara 2025

Primăria Oradea finalizează în perioada următoare plantările de arbori pe cele două maluri ale Crișului Repede, ajungând la un total de 2.500 de arbori noi integrați în peisajul urban în intervalul toamnă 2024 – primăvară 2025. Până în prezent, au fost plantați 2.380 de arbori din diverse specii, urmând ca în această săptămână să fie adăugați ultimii 120.

Lucrările sunt realizate de firma S.C. Adidem Gardener S.R.L., în baza unui contract de 3.405.450 lei (fără TVA). Arborii beneficiază de o garanție de doi ani, timp în care furnizorul va asigura întreținerea acestora.

În cursul zilei de luni, 24 februarie 2025, pe strada Tudor Vladimirescu au fost plantați 20 de arbori din specia Celtis australis (Sâmbovină), în scopul regenerării fondului vegetal existent.

Unde au fost plantați arborii

În cadrul plantărilor de primăvară, arborii au fost plantați pe mai multe străzi și zone din oraș, printre care: Matei Basarab, Louis Pasteur, Parc Petőfi, zona de picnic Silvaș, Sf. Apostol Andrei, Erou Emilian Mircea Chitul, Oțelarilor, Constantin Nottara, parcul Salca, 22 Decembrie, Muntele Găina, Calea Clujului, Beiușului, precum și în perimetrul unor asociații de proprietari.

Pentru protejarea infrastructurii rutiere și pietonale, arborii plantați în apropierea trotuarelor și aleilor sunt echipați cu bariere anti-rădăcini. De asemenea, fiecare arbore este identificat printr-un ID unic, înregistrat în Registrul Local al Spațiului Verde.

Pentru o gestionare eficientă a irigării, arborii vor fi dotați cu saci de udare, care permit infiltrarea lentă a apei în sol, reducând evaporarea și optimizând consumul de apă.

Reamintim că, în cadrul campaniei de plantare din toamnă, peste 1.100 de arbori au fost plantați pe malul stâng al Crișului Repede, inclusiv pe Bd. Decebal (145 de arbori din specii de foioase și conifere), strada Meșteșugarilor, străzile modernizate din cartierul Grigorescu și în zonele aferente asociațiilor de proprietari.

Această inițiativă face parte din strategia municipalității de a extinde și îmbunătăți spațiile verzi din Oradea, contribuind astfel la creșterea calității vieții urbane.

 



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
prof. dr. Florin George Horhat, director medical al Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, conf. univ. dr. Stela Iurciuc, decan al Facultății de Asistență Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medicis și a spitalului Medicis din Timișoara, prof. dr. Șerban Negru, medic primar oncolog și președinte al Centrului OncoHelp din Timișoara, discuție moderată de către Bogdan Romaniuc de la Boro PR & Comunications

S-a pus degetul pe rană la Conferința Regională pentru Sănătate

Articolul următor

E.ON și Continental Automotive au finalizat construcția unei centrale fotovoltaice la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Innovation Labs Hackathon la Timișoara

Innovation Labs Hackathon 2025 Timișoara: Pregătește-ți startup-ul pentru o investiție de 500.000 € Pe 22-23 martie, Innovation Labs…
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share