Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida

La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul departamentului de fonduri nerambursabile din cadrul Consiliului Județean, reprezentanți de la Inspectoratul Județean în Construcții Bihor, dirigintele de șantier și reprezentanții firmei Silvania, responsabilă de lucrări.

„Acest proiect, alături de celelalte, din Vadu Crișului, Bratca și Șuncuiuș au rolul de a proteja natura, prin amenajarea la marginea ariilor protejate a acestor zone de campare. Astfel, ne vom putea bucura cu toții, în mod civilizat, de ce ne-a lăsat Dumnezeu frumos în județul nostru. Turismul rămâne una dintre componentele cele mai importante care va duce la dezvoltarea Bihorului. Le mulțumesc primarilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestor proiecte”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor.



Camping-ul din Dobrești este amplasat la coada Lacului cu pâlnie – Vida, înconjurat de pădure. Aici au fost amenajate: o construcție mare din lemn cu o sală de conferințe, toalete și dușuri, precum și locuri destinate focurilor de tabără, în jurul cărora se vor putea așeza corturile. În plus, au fost amplasate și patru foișoare din lemn.

Urmează recepția celorlalte campinguri

În perioada următoare va începe recepția și la camping-urile din Vadu Crișului, Bratca și Șuncuiuș. Toate cele patru camping-uri fac parte din proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului”, realizat în cadrul unui parteneriat dintre Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Consiliul Județean Bihor și primăriile Dobrești, Bratca, Șuncuiuș și Vadu Crișului.

Obiectivul proiectului este încurajarea vizitării siturilor Natura 2000 într-un mod organizat și civilizat, cu un impact cât mai redus asupra naturii.

Aceste investiții vor contribui la conservarea biodiversității și la crearea unor spații de educație ecologică pentru comunitate și vizitatori.

În Bratca au fost amplasate șase foișoare deschise din lemn și o clădire cu terasă acoperită, dușuri și grupuri sanitare. În Șuncuiuș au fost amplasate patru foișoare și o construcție cu grupuri sanitare, dușuri, sală de conferințe și spații administrative. În plus, aici a mai fost realizată o construcție cu birouri și un punct de informare. De asemenea, în această clădire va funcționa și o bază a Salvamont Bihor, cu locuri de cazare pentru angajați. În comuna Vadu Crișului au fost finalizate două construcții din lemn, cu spațiile menționate anterior, și au fost montate opt foișoare.

La fiecare dintre cele 4 locații au fost realizate parcări din pietriș, astfel încât iubitorii de natură să aibă unde să-și lase mașinile, în afara zonelor de campare. În plus, în cadrul proiectului au fost amenajate alei pietonale din materiale naturale din zonă (pietriș) și iluminat inteligent. Toate cele 4 campinguri sunt supravegheate video.

Lucrările sunt efectuate de compania Silvania, iar valoarea totală a contractului se ridică la 8.527.242,65 lei, inclusiv TVA. Banii sunt alocați din fonduri europene.

 

 





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Chinteni

Drumul spre minicentura de nord a Clujului, modernizat după 15 ani

Articolul următor

ARDT Oradea, ONG-ul născut dintr-un pariu, a aniversat 10 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
CNIPT
Citeste mai mult

Peregrinări prin Țara de Jos a Călatei

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău va promova această zonă a județului Sălaj printr-un tur…
Educație
Citeste mai mult

KINDER EXPO în Timișoara

KINDER EXPO, târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor , va avea loc în Timișoara, între 23 și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share