Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tulia Cășvean, Transavia: “Sustenabilitatea costă, dar trebuie să găsești calea spre profit”

Recâștigarea potențialului rural în turism și agricultură, ecoturismul, comunitățile sustenabile au fost principalele teme dezbătute la secțiunea agrifood, sustenabilitate, turism, HoReCa a conferinței România 2030 – Gala Aniversară Transilvania Business 15 ani.



“Suntem un business din Transilvania, de lângă Alba Iulia, o afacere de familie cu capital 100% românesc care actualumente construiește la imaginea României, fiind prezentă în 30 de țări. Pentru noi sustenabilitatea nu este un cuvânt la modă; de la început, viziunea antreprenorului a fost să facă lucrurile așa cum trebuie.

Dacă nu contribuim fiecare la sustenabilitate, va fi destul de dificil să avem un rezultat foarte bun. Vorbim în primul rând de sustenabilitate economică, pentru că dacă nu ai putere, nu faci profit, nu poți să faci investiții, nu ai cum să te îngrijești de oameni, comunități, competitivitate, mediu. Contează și cum faci profit; suntem într-o zonă circulară care te poate ajuta dacă o faci așa cum trebuie.

Noi avem cea mai mare rată de profit, unul sănătos, din sectorul nostru, cel puțin din regiune, iar acesta este reinvestit constant. Nu facem investiții de dragul sustenabilității, ci pentru a evita orice fel de pierderi – de resurse financiare, umane.

Există tentanția doar de a discutăa partea de mediu, dar ar fi bine să ne uităm și ce înseamnă zona socială. Pentru un producător de carne de pui, cum suntem noi, lider al pieței, responsabilitatea este uriașă: cea de a oferi zilnic o hrană sigură și de înaltă calitate pentru câteva milioane de oameni. Altfel riscurile sunt enorme și implică, până la urmă, o siguranță socială”, a spus directorul de comunicare corporativă şi PR al Transavia, Tulia Cășvean.

O afacere integrată 100%

“Sustenabilitatea pentru noi nu a fost un scop în sine, ci un mijloc prin care ne-am atins obiectivele economice, viziunea de a pune pe piață produse de înaltă calitate la costuri corecte, astfel încât să putem plăti în consecință oamenii noștri și să întoarcem către societate, prin impozitele pe care le plătim și acțiunile filantropice, din ceea ce generăm.

Sustenabilitatea costă: poți să fii în pierdere dacă nu găsești echilibrul în orice investiție, însă dacă „peticești” vei plăti mai mult. Totuși, dacă faci lucrurile bine din prima și având în vedere eficiența, consumi de fapt mai puține resurse, deci vei fi și prietenos cu mediul.

Consumatorul poate fi păcălit o dată, dar nu de mai multe ori. Dacă iei un anumit produs și îl gătești, mirosul lui nu este plăcut, nu îți aduce aminte de momentele din copilărie, nu are consistență, textura e diferită de la un an sau la un lot la altul, atunci vei căuta altceva.

Nu este ușor să faci produse de calitate pentru că există o presiune din afară în această zonă economică, simțim cu toții inflația, dar până la urmă vorbim despre sănătatea noastră, iar alegerile le facem în funcție de cât suntem de educați.

Este provocator pentru că există multe alternative care nu respectă toate standardele, dar oamenii aleg până la urmă ceea ce este mai bine pentru ei.

Cu toții vrem gratis aproape totul, dar nu se poate, pentru calitate trebuie să plătim un preț corect pentru a ne putea remunera angajații, să achităm taxele la stat, lucruri care ne influențează pe toți.

Consumatorul român este din ce în ce mai atent: a învățat să se uite la termenul de garanție, ce conțin produsele, experiența pe care o are la prepararea unui produs.

O importanță foarte mare o au mass-media care relatează despre ceea ce înseamnă calitate, dar și autoritățile de control.

Este o mare diferență între consumatorul de astăzi și cel de acum 15-20 de ani, chiar și seniorii sunt foarte atenți. Noi putem să garantăm tot ceea ce punem pe piață deoarece avem un model unic în regiune, integrat 100%; niciun pui nu provine din afara companiei noastre.

Avem ferme de incubație și reproducție, lucrăm 10.000 ha de teren cu cereale pentru hrana păsărilor pe care o procesăm în propria noastră fabrică de nutrețuri combinate, abatoare performante, laboratoare – toate produsele, hrana puilor sunt testate și validate – flotă proprie. Deci un business extraordinar de complex creat de un antreprenor român care a avut viziune, dar mai ales consecvență”.

La finalul dezbaterii moderate de jurnalista TV Nadina Câmpean, Transilvania Business a acordat Transavia premiul pentru performanță în afaceri, fiind prima companie care s-a alăturat inițiativei europene pentru practici responsabile în sectorul alimentar. Conferința România 2030 și Gala Aniversară Transilvania Business 15 ani au avut loc la UNDA Open Possibilities din București. Evenimentele sunt rezultatul unui parteneriat între CIS Group, Total PR, UNDA Open Possibilities și Transilvania Business.

Parteneri de încredere

Le mulțumim partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea Conferinței România 2030 și a Galei Aniversare Transilvania Business 15 ani.

A fost alături de noi Summit Agro România ca partener Gold.

Grupurile DAFCOCHIM și IRUMMAVIDAW Bența RomâniaMaurer Imobiliare ni s-au alăturat ca parteneri Silver.

AAGESChimcomplexE.ON Energie RomâniaGedeon Richter RomâniaGEODATA ServicesHirschmann Automotive TMLactalis RomâniaMedical Devices & DiagnosticsMedica Advanced Solutions Partnership for LifeSportmed SystemsROMGAZCMC Grup Risk AdvisorEnayati Medical City ne-au fost parteneri Bronze.

Am avut ca parteneri Networking: Fundația Pro EconomicaIdeologist ArtCrama LiliacPerla Harghitei și Transavia.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Symfonia achiziționează încă o companie în România prin preluarea furnizorului local de software ERP NextUp

Articolul următor

15 ani de la deschiderea Muzeului Gazelor Naturale din Mediaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Bătaie cu apă în Centrul Reșiței

Summer Craft organizează astăzi un eveniment inedit chiar în Centrul Civic al municipiului Reșița: în Piața 1 Decembrie…
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale

„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share