Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare un cartier nou, modern, întins pe 35 ha la Chinteni

Din 6 martie se vor putea iniția procedurile de alipire sau dezmembrare a imobilelor în cadrul planului urbanistic zonal  - Zona Sub Plopi din Chinteni.

Comuna de lângă municipiul Cluj-Napoca va dispune de un cartier construit de la zero, anunță administrația locală.

“Din 6 martie se vor putea iniția procedurile de alipire sau dezmembrare a imobilelor în cadrul planului urbanistic zonal (PUZ) – Zona Sub Plopi din Chinteni. Vom avea acolo un cartier nou și modern, cu o calitate a vieții pe care o merită fiecare dintre noi. Iată că demersurile privind elaborarea acestui PUZ s-au finalizat. Din păcate, ele au durat foarte mult”, a menționat primarul comunei, Lucia Suciu.

“Documentația a fost blocată timp de doi ani la Agenția pentru Protecția Mediului, motivele nu le-am înțeles nici până astăzi. Dar totul este bine când se termină cu bine. Proprietarii de terenuri din zonă vor avea de achitat 1 leu / mp, contravaloarea elaborării PUZ, însă beneficiile vor fi mult mai însemnate”, a precizat edilul din Chinteni.

80% din bugetul local merge pe investiții

Comuna va beneficia, în acest an, de un buget local de 51 de milioane de lei, dintre care 80% destinat investițiilor și doar 20%, secțiunii de funcționare. Principalele investiții aflate în centrul preocupărilor administrației publice locale sunt modernizarea străzilor (finanțare prin Programul Național Anghel Saligny), construirea școlii gimnaziale din Chinteni, reabilitarea școlii din Măcicașu.

Strategia mai prevede achiziționarea terenului necesar construirii unei baze sportive. “Am dori să includem în această listă cât mai multe obiective de investiții, dar bugetul local actual este destul de limitat”, a spus Lucia Suciu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CONAF și Inspectoratul Școlar Județean Bihor au semnat protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială”

Articolul următor
Pe lângă condițiile climatice din toamnă, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință cultura de rapiță, față de care trebuie acordată o atenție deosebită.

Inazuma, soluția completă pentru dăunătorii din rapiță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share