Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inazuma, soluția completă pentru dăunătorii din rapiță

Pe lângă condițiile climatice din toamnă, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință cultura de rapiță, față de care trebuie acordată o atenție deosebită.

Deși este o cultură profitabilă și o bună premergătoare pentru cerealele de toamnă, rapița este și o cultura sensibilă la condițiile climatice din toamnă, drept pentru care mai este numită și regina culturilor de câmp.

Pe lângă condițiile climatice din toamnă, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință cultura de rapiță, față de care trebuie acordată o atenție deosebită. Compania Corteva Agriscience pune la dispoziție soluția completă pentru controlul celor mai importanți dăunători ai acestei culturi – insecticidul Inazuma.

Acesta este compus din două substanțe active: acetamiprid cu acțiune sistemică ce pătrunde rapid în plantă și este protejată de spălare, oferind astfel protecție de lungă durată împotriva insectelor cu aparat bucal de înțepat și supt; lambda cihalotrin, piretroid cu spectru larg de combatere, efect șoc și activitate reziduală.

Ambele componente fac ca Inazuma să ofere siguranța atât de mult dorită de cultivatorii de rapiță. Când vine vorba de controlul dăunatorilor din cultura de rapiță, precum Gândacul lucios al rapiţei (Meligethes aeneus), Gărgăriţa tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.), Viespea rapiţei (Athalia rosae) și Puricele rapiţei (Psylliodes chrysocephala) Inazuma este soluția perfectă, fiind singura opțiune gata formulată la ora actuală ce are o acțiune și sistemică și de contact.

Insecticidul poate fi aplicat la rapiță, cu o cadență de 14 zile între tratamente și doze adaptate de 0,125-0,2 kg/ha pentru Afide, Viespea rapiței și Puricele rapiței. Pentru Gărgărița tulpinilor și Gândacul lucios al rapiței dozele de aplicare sunt de 0,15-0,2 kg/ha, în funcție de presiunea de atac.

Se recomandă ca tratamentul de primăvară împotriva Gândacului lucios al rapiței (Meligethes aeneus), Gărgăriţa tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.) să fie făcut în perioada de instalare a dăunătorilor în cultură, în baza urmăririi atente a numărului de pupe dar nu mai târziu de stadiul fenologic: buton verde BBCH 51. Nu se aplică în perioada înfloritului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din 6 martie se vor putea iniția procedurile de alipire sau dezmembrare a imobilelor în cadrul planului urbanistic zonal  - Zona Sub Plopi din Chinteni.

Apare un cartier nou, modern, întins pe 35 ha la Chinteni

Articolul următor
De la Luna - ulei de floarea soarelui presat la rece, a fost atestat ca Produs Tradiţional de către MADR.

Uleiul De la Luna, atestat ca Produs Tradițional

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share