Sortimentul de ulei presat la rece produs în comuna clujeană Luna are acum certificare din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
“Ca un pas firesc pe drumul nostru, pe care îl urmăm de peste 25 de ani şi de două generaţii, De la Luna – ulei de floarea soarelui presat la rece, a fost atestat ca Produs Tradiţional de către MADR.
Încă de la început ne-am propus să realizăm produse cu gust curat, obținute din seminţe atent selectate, de la producători autohtoni şi prelucrate cu grijă în făbricuţa noastră din Luncani, pe baza experienţei noastre şi a obiceiurilor din zonă.
Această recunoaştere ne arată că am reuşit să ne ţinem promisiunea făcută de a da valoare adăugată produselor şi comunităţii locale şi să le prezentăm lumii cu mândrie”, susține fondatoarea brandului Luna Solai, Felicia Tulai. Atestatul a fost înmânat societății TAF Presoil de către Silvia Hicea, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Agricultură Cluj, cea care a asigurat și îndrumarea în acest proces.
Produsele tradiţionale sunt produse alimentare pentru care se utilizează materii prime locale, nu au în compoziţia lui aditivi alimentari, prezintă o reţetă tradiţională, un mod de producţie sau de prelucrare tradiţional. Ele se disting de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii şi care sporesc încrederea consumatorilor în calităţile acestora, conform MADR.
Au reprezentat România la International Green Week
Produsele Luna Solai au fost realizate exclusiv din materie primă locală, iar dacă la începutul activității capacitatea unei singure prese era destul de limitată, de 50 kg semințe / oră, în prezent TAF Presoil produce anual 100.000 l de ulei.