Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uleiul De la Luna, atestat ca Produs Tradițional

De la Luna - ulei de floarea soarelui presat la rece, a fost atestat ca Produs Tradiţional de către MADR.
Antreprenoarea Felicia Tulai a primit atestatul de la Silvia Hicea, reprezentant al MADR | Foto: Luna Solai

Sortimentul de ulei presat la rece produs în comuna clujeană Luna are acum certificare din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

“Ca un pas firesc pe drumul nostru, pe care îl urmăm de peste 25 de ani şi de două generaţii, De la Luna – ulei de floarea soarelui presat la rece, a fost atestat ca Produs Tradiţional de către MADR.

Încă de la început ne-am propus să realizăm produse cu gust curat, obținute din seminţe atent selectate, de la producători autohtoni şi prelucrate cu grijă în făbricuţa noastră din Luncani, pe baza experienţei noastre şi a obiceiurilor din zonă.

Această recunoaştere ne arată că am reuşit să ne ţinem promisiunea făcută de a da valoare adăugată produselor şi comunităţii locale şi să le prezentăm lumii cu mândrie”, susține fondatoarea brandului Luna Solai, Felicia Tulai. Atestatul a fost înmânat societății TAF Presoil de către Silvia Hicea, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Agricultură Cluj, cea care a asigurat și îndrumarea în acest proces.

Produsele tradiţionale sunt produse alimentare pentru care se utilizează materii prime locale, nu au în compoziţia lui aditivi alimentari, prezintă o reţetă tradiţională, un mod de producţie sau de prelucrare tradiţional. Ele se disting de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii şi care sporesc încrederea consumatorilor în calităţile acestora, conform MADR.

Au reprezentat România la International Green Week

Uleiurile presate la rece produse de TAF Presoil au fost prezentate, în ianuarie, în cadrul standului României de la Săptămâna Verde Berlin, una dintre cele mai importante expoziții internaționale de acest fel. Producătorii din stand au fost selectați de către MADR.
Afacerea de familie a început în 1998, la Luna, unde tatăl Feliciei Tulai a producea ulei pentru oamenii din sat și din vecinătate. 13 ani mai târziu, ea a renunțat decide să renunțe la jobul pe care-l avea într-o corporație pentru a se dedica total business-ului de familie pus pe picioare de către părinții săi.

Produsele Luna Solai au fost realizate exclusiv din materie primă locală, iar dacă la începutul activității capacitatea unei singure prese era destul de limitată, de 50 kg semințe / oră, în prezent TAF Presoil produce anual 100.000 l de ulei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pe lângă condițiile climatice din toamnă, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință cultura de rapiță, față de care trebuie acordată o atenție deosebită.

Inazuma, soluția completă pentru dăunătorii din rapiță

Articolul următor
Strabag a început lucrările pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A4), tronsonul de 16 km cunoscut ca „lotul Straco” fiind la 40% execuție la rezilierea contractului,

Strabag vrea să termine cu șase luni mai devreme autostrada Mureș - Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share