Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

Extinderea rețelei de canalizare și modernizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în municipiul Blaj se vor încheia odată cu implementarea a două contracte de execuție a lucrărilor semnate, în această săptămână, de Apa CTTA Alba SA. Este vorba de modernizarea conductei de aducţiune a apei SP Galda – Blaj și de extinderea rețelei de apă-canal pentru zonele Blaj – Sâncel, Cistei și Bucerdea Grânoasă – Crăciunelu de Jos, în cadrul căreia este prevăzută finalizarea canalizării în Petrisat, localitate componentă a municipiului Blaj.

Potrivit alba24.ro, reabilitarea conductei de aducţiune SP Galda – Blaj, în lungime de 24,5 km, presupune înlocuirea magistralei de apă și trecerea acesteia pe tuburi de polietilenă, lucru care va duce la creșterea calității apei furnizate. În condițiile în care la Blaj toate conductele de alimentare cu apă potabilă au fost trecute deja pe polietilenă, modernizarea firului 2 de aducțiune a apei Galda – Blaj va duce automat la eliminarea problemelor cu turbiditatea apei, înregistrate uneori în rețeaua de apă potabilă a orașului. Lucrările vor începe la 1 martie și vor dura 30 de luni.

Contractul este în valoare de 32,5 milioane lei (fără TVA) și a fost semnat cu Asocierea SC ACSA SA – Criteria Turda. Conducta de aducțiune este din PAFSIN și are diametrul nominal cuprins între DN 600 mm (la plecarea din stația de pompe Galda) și DN 450 mm (la intrarea în rezervoarele Blaj).

În celălalt contract semnat de Apa CTTA SA Alba, în valoare totală de peste 25 milioane lei, care vizează extinderea rețelei de apă-canal în mai multe localități din zona Blajului, lucrările includ și finalizarea rețelei de canalizare în Petrisat, pe o distanță de 3,6 km.

Lucrările vor începe în această primăvară și, pentru Petrisat, sunt prevăzute a fi finalizate până la sfârșitul anului. Acestea vor fi efectuate de asocierea Hidroconstrucția – Electroechipament Sebeș. Autoritățile locale blăjene anunță că imediat după încheierea lucrărilor la canalizarea din Petrisat vor trece la modernizarea străzilor care beneficiază de acest serviciu de utilități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului. Contract de peste 68 milioane lei atribuit asocierii Dimex 2000 - Explan

Articolul următor

Reșița va avea tramvaie mai bune decât Bucureștiul. 77 de milioane de euro, investiți într-un proiect de mobilitate urbană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share