Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

50 de troleibuze Solaris Trollino cu finanțare europeană sunt destinate municipiului Cluj-Napoca, valoarea proiectului fiind de 147 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată.

Furnizorul noilor troleibuze este compania poloneză Solaris Bus & Coach SA., pretul unitar al unui troleibuz fiind de 2,9 milioane de lei, cu TVA. 25 de astfel de troleibuze au fost introduse marţi în circulație.

Jumătate din flota de vehicule destinate transportului public din oraş este electrică, nepoluantă. “Cluj-Napoca dispune deja cea mai nepoluantă flotă de transport în comun din România și ne propunem ca, până în 2026, întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant”, spune primarul Clujului, Emil Boc.

Două treimi din totalul celor 370 de vehicule aflate în circulație – tramvaie, troleibuze, autobuze – sunt noi. Odată cu noile mijloace de transport în comun, trei linii vor fi puse la dispoziția clujenilor.

Pe două linii autobuzele vor fi înlocuite cu troleibuze, iar troleibuzele vechi vor fi scoase din circulație. În curând vor fi puse în circulatie și celelalte 25 de troleibuze noi din acest lot, pe măsură ce acestea vor fi înmatriculate.

Troleibuzele au 142 locuri, din care 43 pe scaune și 1 loc pentru fotoliu rulant destinat persoanelor cu dizabilități. Ele sunt dotate cu sistem de rampă de acces pentru îmbarcarea persoanelor cu dizabilități, a mamelor cu cărucioare; sistem de supraveghere video la interior și la exterior; sistem de informare audio-video a călătorilor; sistem de numărare a călătorilor.

De asemenea, ele dispun de sistem cu senzori inteligenți 3D și sistem special pentru procesarea de date și integrare cu sistemul CGMT – care permite urmărirea și înregistrarea numărului de călători transportați pe anumite intervale de timp, stație, linie, număr vehicul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Articolul următor

Tabără de restaurare a Castelului Bánffy din Bonțida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share