Analize Comert IT&C Slider Ultimele stiri

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Potrivit raportului Counterpoint Research, Apple a vândut cele mai multe smartphone-uri în trimestrul IV 2019. Pe întreg anul 2019, Apple și-a pierdut poziția secundă din 2018, fiind surclasat de Huawei.

Pe prima poziție continuă să se claseze Samsung, cu o cotă de piață de 20%, urmat de Huawei cu 16% și Apple cu cu 13% (în scădere cu 1% față de 2018).

Performanța lui Huawei, de creștere de la 14% la 16%, este cu atât mai remarcabilă în ciuda piedicilor puse de SUA. Succesul lui Huawei este datorat în mare parte performanței sale din China, unde au avut loc 60% din livrările companiei, Huawei revendicând 40% din piața chineză.

Anul 2019 a adus atât inovații, 5G, afișaje pliabile, dar și un climat comercial și incert politic.

Au existat tensiuni crescânde în rândul mai multor țări, tensiuni care au afectat piața smartphone-urilor. De exemplu, presiunea SUA asupra Huawei și tensiunile dintre Japonia și Coreea care au dus la incertitudini pe piața memoriei. Lanțurile de aprovizionare au fost deranjate, determinând diverse companii să-și regândească strategiile și să reducă dependența de piețele unice. În 2020, probabil că se vor depune eforturi pentru diversificarea suplimentară a investițiilor pe geografii pentru a reduce riscurile. Actualul focar de coronavirus din China este ultima problemă care amenință lanțurile de aprovizionare”, a comentat Varun Mishra, analist cercetare la Counterpoint Research.
Tabelul Counterpoint

Related posts

Primarii marilor orașe din România vor face schimb de bune practici la Cluj

redactia

Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting şi Qualitance – în topul firmelor europene cu cea mai rapidă creştere

Stefana Muresan

Școli din Mureș, modernizate cu fonduri europene

Stefana Muresan

Leave a Comment