Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Potrivit raportului Counterpoint Research, Apple a vândut cele mai multe smartphone-uri în trimestrul IV 2019. Pe întreg anul 2019, Apple și-a pierdut poziția secundă din 2018, fiind surclasat de Huawei.

Pe prima poziție continuă să se claseze Samsung, cu o cotă de piață de 20%, urmat de Huawei cu 16% și Apple cu cu 13% (în scădere cu 1% față de 2018).

Performanța lui Huawei, de creștere de la 14% la 16%, este cu atât mai remarcabilă în ciuda piedicilor puse de SUA. Succesul lui Huawei este datorat în mare parte performanței sale din China, unde au avut loc 60% din livrările companiei, Huawei revendicând 40% din piața chineză.

Anul 2019 a adus atât inovații, 5G, afișaje pliabile, dar și un climat comercial și incert politic.

Au existat tensiuni crescânde în rândul mai multor țări, tensiuni care au afectat piața smartphone-urilor. De exemplu, presiunea SUA asupra Huawei și tensiunile dintre Japonia și Coreea care au dus la incertitudini pe piața memoriei. Lanțurile de aprovizionare au fost deranjate, determinând diverse companii să-și regândească strategiile și să reducă dependența de piețele unice. În 2020, probabil că se vor depune eforturi pentru diversificarea suplimentară a investițiilor pe geografii pentru a reduce riscurile. Actualul focar de coronavirus din China este ultima problemă care amenință lanțurile de aprovizionare”, a comentat Varun Mishra, analist cercetare la Counterpoint Research.
Tabelul Counterpoint
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Milionarul Ștefan Gadola a adus o delegație din Kazahstan la Cluj

Articolul următor

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share