Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Milionarul Ștefan Gadola a adus o delegație din Kazahstan la Cluj

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Cluj a găzduit o întâlnire cu o delegație condusă de ambasadorul Kazahstanului în România, Nurbakh Rustemov.

Președintele CCI, Ștefan Dimitriu, a primit delegația însoțită de omul de afaceri Ștefan Gadola, consul onorific al Kazahstanului la Cluj. În cadrul întâlnirii celor două părți au subliniat interesul pentru colaborarea economică prin facilitarea investițiilor românești în Kazahstan și încurajarea investițiilor kazahe în România.

Ambasadorul a menționat un interes deosebit din partea statului pe care îl reprezintă pentru dezvoltarea industriei producătoare de mobilă, industriei producătoare de confecții și îmbrăcăminte, precum și industriei producătoare de sticlă, aceste tipuri de produse fiind solicitate intens pe piața kazahă.

Firmele românești care doresc să exporte sau chiar să producă în Kazahstan produse din fibră de densitate medie (MDF), diverse tipuri de confecții și încălțăminte și produse din sticlă sunt încurajate să o facă.

Dimitriu a reamintit interesul pe care România l-a acordat în trecut țărilor din fosta Uniune Sovietică și activitatea susținută de export pe care firmele românești o desfășurau în relația cu aceste state, menționând utilitatea și importanța revenirii la aceste practici, care au asigurat o piață de desfacere semnificativă pentru producătorii români.

De asemenea, ambasadorul a fost primit de prefectul județului, Mircea Abrudean, aceștia convenind asupra oportunităților de colaborare în sectoarele agricol, bancar, tehnologic, telecomunicații și cultură.

Rustemov a propus organizarea unei misiuni economice clujene în Kazahstan, în următoarea perioadă, concomitent cu desfășurarea unor evenimente culturale în județ, care să familiarizeze comunitatea cu istoria și tradițiile din Kazahstan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranzacția ExxonMobil – Lukoil, blocată pe motiv de „siguranță națională”

Articolul următor

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share