Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Expres Cluj-Napoca – Dej, susținut ca prioritar în parlament

Proiectul conexiunii Clujului la Autostrada Nordului riscă să fie tras pe linie moartă, având în vedere că este doar pe poziția 24 din 26 drumuri planificate pentru reabilitare în acest deceniu, susține deputatul Viorel Băltărețu.

Consilierul județean Mihai Iepure a făcut un apel către toate grupurile politice ce reprezintă Clujul în Parlamentul României să insiste, prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție, ca acest drum să devină proiect prioritar și să facă demersurile necesare pentru realizarea lui.

Consilierii județeni au aprobat încheierea unui acord de colaborare pentru realizarea Drumului Expres Cluj – Dej – Bistrița, format din două sectoare, respectiv Drumul Expres Dej – Bistrița, ca parte a aliniamentului Autostrăzii Nordului (lotul 1), și sectorul independent Drum Expres Cluj-Napoca – Dej.

Hotărârea votată are ca obiect asigurarea colaborării instituționale între județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăria Bistrița pentru proiectul dintre Cluj-Napoca și Bistrița.

Potrivit acestui acord, părțile convin să colaboreze pentru susţinerea procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj-Napoca – Dej și Dej – Bistriţa, a identificării eventualelor constrângeri la nivel local și judeţean, a emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare, a facilitării accesului companiilor de arhitectură care vor implementa cele două contracte de prestări servicii de proiectare.

Proiectul a fost repornit în mandatul fostului ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, care a lansat, în vară, licitația pentru proiectarea drumului rapid Cluj-Napoca – Dej. Planul era ca Drumul Expres, inclus în Masterplanul General de Transport al României, să continue spre Bistrița și spre Baia Mare, bifurcându-se de la Dej.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campus școlar în valoare de peste 91 milioane lei pentru învățământul social la Oradea

Articolul următor

Amera Tower s-a înscris pentru certificarea Well Health-Safety

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share