Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2017 – an de creștere pentru compania bistrițeană RAAL: cifră de afaceri de 279 milioane lei și peste 2000 de angajați

Producătorul de sisteme de răcire RAAL SA a avut un rulaj record în 2017 (+20% față de 2016), potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanțelor. Potrivit bistritabusiness.ro, compania bistrițeană a realizat o cifră de afaceri de 279,4 milioane lei și un profit net de 7,8 milioane lei.
De asemenea, tot în 2017, numărul de angajați al RAAL a depășit pragul de 2000 pentru prima oară în istoria firmei. Creșterea cifrei de afaceri cu 46,2 milioane lei (cca. 10 milioane euro) față de anul precedent înseamnă un plus de 20%. Compania bistrițeană este într-o expansiune continuă, în fiecare an inaugurând noi facilități de producție. În 2017, RAAL a preluat activele NICMAR DANCI (teren de cca. 1 ha și hale) de pe strada Zefirului din Bistrița. În acest an, spun sursele noastre, există discuții pentru a prelua activele ACI Bistrița (Antrepriza de Construcții și Instalații) dar și, surpriză, unul dintre hotelurile din oraș aflate la vânzare. În plus, RAAL gândește o investiție mare la Lechința, pe platforma fostei fabrici de zahăr, și nu a renunțat la ideea deschiderii unui centru medical pe strada Libertății.
Recent, RAAL a anunțat AJOFM că are disponibile 125 de noi locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru lăcătuşi mecanici (50) şi operatori maşini-unelte CNC (50), dar şi pentru ingineri, proiectanţi, electricieni, frezori, strungari sau zidari.
RAAL produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, indus­tria minieră, vehiculelor comerciale şi auto. Fabricile RAAL din Bistriţa şi Prundu Bârgăului produc sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.
Printre clienţii RAAL se află companiile John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental Germania sau Renault Truck Defence din Franţa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație de peste 72 milioane euro pentru întreținerea drumurilor din Ardeal

Articolul următor

Regulamentul european pentru protecţia datelor personale intră în vigoare în 25 mai. Eşti pregătit?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share