Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Curs postuniversitar de eficienta energetică, la UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) lansează un curs postuniversitar care cercetează tehnici de analiză energetică a clădirilor.

Cursul, care va începe săptamâna viitoare, este  intitulat – “Tehnici de analiză energetică și practici de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero”, finanțat de Uniunea Europeană printr-un program de cercetare și inovare, Horizon 2020, program ce reprezintă efortul conjugat a 13 universități, firme private și grupuri mass-media din 11 țări europene.

Programul postuniversitar e derulat de UTCN prin departamentul de educație continuă și învățământ la distanță, “lectorii sunt de la cinci facultăți”, după cum spune coordonatorul proiectului, Dan Micu.

Proiectul din care face parte programul postuniversitar de la Cluj urmărește crearea și implementarea în cele 11 țări a unui nou program de educație și formare referitor la tehnicile de analiză energetică și practicile de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero (nZEB).

În cele 11 țări cursul urmărește să instruiască 1.800 de ingineri din construcții, arhitecți, manageri energetici sau de mediu, dar și administratori de clădiri. Cursanții nu plătesc niciun leu – cel puțin pentru primele trei ediții ale cursului, finanțate prin programul european.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Articolul următor

Sinatra omagiat la Cluj prin 2 concerte aniversare de jazz

Citește și:
Citeste mai mult

Cities of Tomorrow #9: Green Cities

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție…
Citeste mai mult

Conferința Pro Afaceri Verzi Brașov

Pe data de 10 septembrie, Primăria Brașov și Asociația ProAfaceri Brașov vor organiza o conferință dedicată mediului de…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share