Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Agricultorii care au planuri de extindere sau modernizare a fermei sau de investitii in noi mijloace de productie, pot apela la oportunitatile de finantare oferite prin intermediul RoSEFF Romania SME Sustainable Energy Finance Facility ( RoSEFF).

ROSEFF este un program de finantare care se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii pentru investitii in masuri de eficienta energetica si in solutii tehnice care promoveaza energia regenerabila, program initiat de Uniunea Europeana  si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Prin acest program se pot primi bani pentru investitii in echipamente moderne, dar se pune la dispozitie si o solutie care economiseste energia.

Principalul sustinator al programului RoSEFF este Uniunea Europeana care acorda sume nerambursabile pentru implementarea facilitatii de finantare, platind granturi in acest sens.

Programul se deruleaza prin bancile comerciale locale, granturile UE acordate in cadrul programului RoSEFF avand valori de 10-15% din valoarea finantarilor contractate.

Lista de utilaje, echipamente si costuri eligibile cuprinde: utilaje agricole, compresoare, echipamente electrice, solutii de iluminat pe baza tehnologiei LED (sau lampi clasa A), sisteme solare pentru apa calda, cazane cu biomasa, sisteme cu biogaz, reabilitarea termica a cladirilor, panouri radiante cu infrarosu etc. Sunt eligibile atat echipamentele, cat si costurile aferente instalarii acestora.

La capitolul utilaje agricole, sunt eligibile atat tractoare cu un consum de combustibil mai mic de 250 g/kWh, cat si combine (consum sub 230 g/kWh) si alte utilaje autopropulsate. Exista oportunitatea finantarii si a altor echipamente care nu sunt pe lista oficiala, prin depunerea unei cereri de analiza in acest sens. Pentru mai multe detalii….aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grand Rhapsody, cei mai buni în organizarea de evenimente

Articolul următor

Curs postuniversitar de eficienta energetică, la UTCN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share