Eveniment Importate

Moldovan Carmangerie acorda burse în valoare de 30.000 de lei

15 elevi ai clasei a X-a Profesională, specializarea ‘’preparator produse carne și pește’’, a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară ‘’Raluca Ripan’’ din Cluj-Napoca au primit astăzi, în cadrul festiv, burse în valoare totală de 6.000 lei din parte companiei Moldovan Carmangeria Sânnicoara.

Bursele au fost acordate pentru primele două luni ale semestrului I de școală și reprezintă o primă parte a finanțării pe care compania clujeană s-a angajat să o asigure pe parcursul acestui an școlar. Valoarea totală a burselor va fi de 30.000 lei.

Este o lipsă acută pe piață de meseriași, de meșteșugari, iar acest lucru îl resimțim cu toții. Ei pot fi formați în școlile profesionale și de meserii și ne dorim foarte mult să contribuim la revitalizarea acestor școli. Din acest motiv am decis să acordăm aceste burse.

Ne implicăm pe termen lung, nu e un proiect pe care să-l încheiem după un semestru. Dorința noastră e să ajungem să recrutăm dintre ei viitorii măcelari ai companiei Moldovan, care să își cunoască foarte bine meseria și să le placă ceea ce fac.

Așa cum ne transmitem meșteșugul în familie, așa dorim să-l ducem și prin ei mai departe. Sperăm să reușim, a declarat Cosmin Moldovan, directorul general al companiei Moldovan Carmangeria Sânnicoara, care este, de asemenea, absolvent al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară.

Colaborarea dintre compania Moldovan Carmangeria Sânnicoara și Colegiul ‘’Raluca Ripan’’ a început anul trecut prin primirea în practică la unitatea de producție din Sânnicoara a celor 15 elevi de la specializarea ‘’preparator produse carne și pește’’.

Anul acesta, între companie și colegiu s-a semnat un protocol de colaborare prin care Moldovan Carmangeria Sânnicoara se angajează să susțină financiar elevii acestei specializări.

Bursele se acordă ținând cont de rezultatele la învățătură și purtare ale elevilor. Astfel, în primul semestru, fiecare din cei 15 elevi va primi câte 200 lei pe lună, urmând ca în semestrul II doar cei mai buni 10 elevi dintre aceștia vor primi lunar 300 de lei.

Pentru a își păstra bursa, elevii vor trebuie să se claseze la sfârșitul semestrului I pe unul dintre primele 10 locuri din clasă, să promoveze toate examenele aferente semestrului I, să facă practică școlară în cadrul companiei Moldovan, să aibă prezență la cursuri de minimum 95%, să aibă media finală la modulele de specialitate și purtare de minimum 7 și să nu aibă sancțiuni disciplinare.

De altfel, orice sancțiune disciplinară primită de un elev în cursului oricărei luni, dă dreptul companiei să diminueze cuantumul bursei cu un procent de 50%, în luna următoare.

Avem o colaborare foarte bună cu compania Moldovan și acest lucru ne bucură. Prin practica pe care elevii o efectuează la Sânnicoara, ei iau contact cu condițiile de fabrică, cu disciplina muncii, ceea ce duce la o formare mai bună a lor, deoarece în dotarea școlii nu permite cunoașterera întregului proces tehnologic.

Elevii au primit cu foarte mult entuziasm vestea și, din momentul în care le-am spus că firma Moldovan intenționează să le acorde burse, s-au mobilizat și încearcă să respecte regulile pentru a nu-și pierde bursa, a spus Adriana Tarța, directoarea Colegiului Tehnic ‘’Raluca Ripan’’.

Festivitatea de acordare a burselor a avut loc la Colegiul Tehnic ‘’Raluca Ripan’’ în prezența profesorilor și a părinților elevilor bursieri. Odată cu bursele, elevii au primit din partea companiei și pachete de Sărbători.

Festivitatea a continuat cu o paradă a tradițiilor de Crăciun din zonele istorice ale Transilvaniei și cu inaugurarea atelierelor de instruire practică, specializarea Gastronomie.

Despre Moldovan Carmangerie Sânnicoara


Moldovan – Carmangeria Sânnicoara a fost înființată în 1994 de Ștefan și Cosmin Moldovan, tată și fiu, sub numele de Cosm-Fan Carmangerie Sânnicoara. Astăzi, compania numără 200 de angajaţi, 27 de magazine în Cluj-Napoca şi în judeţ, o unitate de producţie şi o fermă cu peste 230 de capete de bovine. Portofoliul include 120 de produse – carne, mezeluri, specialități, produse marinate etc.

Anul trecut, compania a trecut printr-un proces complex de rebranduire, aducând în secolul XXI conceptul de magazin de carne.

Related posts

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Traian Dan

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

CSR Overview

Ionut Oprea

Doi comisari europeni şi un ministru, în dialog cu cetățenii la Cluj

redactia

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Marius Ghenea si Dragos Popescu vin la Baia Mare cu BusinessDrive

Stefana Muresan

AgriPlanta-RomAgroTec 2019

Stefana Muresan

6th annual CEE Investment & Green Building Awards

Vorbim despre viitorul din câmpul muncii la Tomorrow@Work

Stefana Muresan

Smart Connections Party & Networking

Stefana Muresan

Peste 3500 de vizitatori la prima ediție Expo Design Vest – eveniment ce a reunit arhitecți, designeri de interior și producători din marile orașe ale țării

Stefana Muresan

Wizz Air a inaugurat baza de la Sibiu

Transilvania Business

The Woman lansează platforma Womentors

Nicolae Pop

Prima ediție a ‘HOTSPOT SIBIU 2017’, în 27 iunie

Stefana Muresan

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

AFROJACK SI HARDWELL – headlineri la UNTOLD

Transilvania Business

40 Belgian students from Ghent University choose Brasov and Bucharest for an entrepreneurial bootcamp : a true first event

Stefana Muresan

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

Din paradoxurile subvențiilor pentru animale

Transilvania Business

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

Leave a Comment