Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Adeverințe de credit pentru fermierii din eșantionul de control

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă si beneficiarii Plăţii redistributive – Campania 2015, care sunt în eșantionul de control pe teren și pentru care controlul pe teren nu este finalizat.

Potrivit actelor adiţionale, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2015 va elibera o Adeverinţă prin care confirmă faptul că Beneficiarul a depus  cerere unică de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2015 şi că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii de plată, până la data emiterii Adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.
 
De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS și plății redistributive, dar şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Toate celelalte prevederi ale Convenției rămân neschimbate. Astfel, valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS și Plăţii redistributive.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

La rândul ei, banca creditoare trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IMMOFINANZ, raport pentru S1

Articolul următor

Un adevăr cu ochii deschişi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share