Importate Real Estate

IMMOFINANZ, raport pentru S1

IMMOFINANZ a înregistrat un profit net de 132,2 milioane de euro în primul semestru al anului financiar 2015/16 (S1 2014/15: 3,4 milioane de euro). Această creștere se datorează cu precădere efectelor pozitive ale evaluării proprietăților. Rezultatele operaționale au totalizat 68,3 milioane de euro (S1 2014/15: 155,3 milioane de euro), fiind afectate de scăderea veniturilor din închirieri la 160,3 milioane de euro (S1 2014/15: 213,2 milioane de euro) din cauza reducerilor temporare a nivelului chiriilor în Moscova și vânzarea planificată a proprietăților. Un alt aspect care a contribuit la această situație a fost creșterea cheltuielilor neatribuite în mod direct la -53,5 milioane de euro (S1 2014/15: -27,4 milioane de euro), ca urmare a efectelor nerecurente ale acordurilor în proceduri legale cu investitorii.

„În primul semestru al anului financiar 2015/16, rezultatele operaționale ale IMMOFINANZ au fost influențate, mai presus de toate, de doi factori: pe de o parte, situația politică și economică în continuare tensionată din Rusia, care ne-a determinat să acordăm reduceri temporare ale chiriilor pentru partenerii noștri din centrele comerciale din Moscova. Revizuim și renegociem aceste acorduri în mod regulat, însă situația rămâne dificilă și estimările cu privire la evoluția viitoare a economiei Rusiei se mențin în sfera unor incertitudini considerabile. Pe de altă parte, am abordat în ultimele luni aspectul dificil și îndelungat al proceselor cu investitorii și am obținut o soluționare în afara instanțelor judecătorești. Acest lucru creează securitate juridică și pune capăt incertitudinilor cu privire la durata procedurilor juridice și la costurile aferente”, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ. „Majoritatea cheltuielilor legate de închiderea procedurilor juridice inițiate de investitori sunt acoperite de provizioane în rapoartele financiare consolidate ale IMMOFINANZ AG. Diferența de aproximativ 28,1 milioane de euro a fost încadrată drept cheltuială în raportul financiar pentru primul semestru al anului financiar 2015/16.”

Veniturile ajustate din închirieri au scăzut cu 5,9% din primul trimestru al anului financiar 2015/16, la 70,1 milioane de euro în al doilea trimestru, însă s-au menținut în general stabile, cu excepția celor din Moscova. Rata de ocupare a portofoliului de proprietăți finalizate a fost de 82,8%. „Concentrarea noastră asupra gestionării proprietăților finalizate a rămas neschimbată – ne propunem să ne îmbunătățim performanța operațională și să creștem rata de ocupare”, subliniază Schumy. „În sectorul de birouri, investițiile noastre au scopul de a îmbunătăți calitatea ofertei, pentru a întâmpina cerințele în creștere pe piețele noastre principale din Europa de Est. În sectorul retail, ne consolidăm poziția pe piață prin extinderea brandurilor de succes STOP.SHOP și VIVO!.”

Prin vânzarea întregului portofoliu logistic, IMMOFINANZ a făcut un pas important către consolidarea poziției sale de companie imobiliară comercială lider pe segmentele de birouri și retail. „Lichiditățile rezultate în urma vânzării vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, unde am anunțat recent un nou proiect de referință: dezvoltarea noului sediu central al trivago în Düsseldorf Medienhafen“, a adăugat Oliver Schumy.

Rezultatele IMMOFINANZ în România pentru primul semestru al anului financiar 2015/16, la 31 octombrie 2015

Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 14,6% din portofoliul total al companiei, ce include 73 de proprietăți (17 investiții finalizate, 11 în curs de dezvoltare și 45 de proiecte în analiză), cu o valoare de 907,1 milioane de euro (649,2 milioane de euro – investiții finalizate, 28,3 milioane de euro – investiții în curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro – proiecte în analiză). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România se ridică la 117,7 milioane de euro.

În primul semestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri în România s-au menținut stabile și au totalizat 22,2 milioane de euro (față de 22,5 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent), valoare ce reprezintă 13,9% din veniturile totale din închirieri ale Grupului. Rezultatele operaționale din România s-au ridicat la 21,8 milioane de euro și reprezintă 31,9% din rezultatele operaționale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operațional (EBIT) în România s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Despre IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 6,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 390 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

Raluca Voivozeanu este acum fondatoarea PRIAevents

Transilvania Business

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Vox Technology Park primește cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România

redactia

Bucharest – skyline transformation 2025: Office – future skyline changers

Ionut Oprea

Cluj-Napoca, primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri pe metru pătrat pentru apartamente

Stefana Muresan

Achim Irimescu participa la conferinta PRIA Agriculture

Soluții Bosch pentru mobilitate urbană

Ionut Oprea

myhive in Romania

Ionut Oprea

ADNBA: Looking ahead to a new exciting chapter of growth

Ionut Oprea

tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piata rezidentiala din Bucuresti

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

Arhitecti premiati la Cluj-Napoca in aceasta toamna

Only a few days left until SEE Property Forum (21 March 2019)

Stefana Muresan

Crosspoint Real Estate, partener de vânzări pentru Nusco City

Ionut Oprea

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

A fost demolată fabrica Mobam

Nora Dumitrescu

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Optimism and unseen views | Bucharest – the skyline transformation 2025

Ionut Oprea

OPTIM PM wins again at SEE Real Estate Awards

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

APIA a inceput plata finală a subvențiilor

GIC a finalizat acordul de achizitie a P3

Ionut Oprea

Constructorii clujeni de la ACI, investiție de 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Stefana Muresan

Leave a Comment