Importate Real Estate

IMMOFINANZ, raport pentru S1

IMMOFINANZ a înregistrat un profit net de 132,2 milioane de euro în primul semestru al anului financiar 2015/16 (S1 2014/15: 3,4 milioane de euro). Această creștere se datorează cu precădere efectelor pozitive ale evaluării proprietăților. Rezultatele operaționale au totalizat 68,3 milioane de euro (S1 2014/15: 155,3 milioane de euro), fiind afectate de scăderea veniturilor din închirieri la 160,3 milioane de euro (S1 2014/15: 213,2 milioane de euro) din cauza reducerilor temporare a nivelului chiriilor în Moscova și vânzarea planificată a proprietăților. Un alt aspect care a contribuit la această situație a fost creșterea cheltuielilor neatribuite în mod direct la -53,5 milioane de euro (S1 2014/15: -27,4 milioane de euro), ca urmare a efectelor nerecurente ale acordurilor în proceduri legale cu investitorii.

„În primul semestru al anului financiar 2015/16, rezultatele operaționale ale IMMOFINANZ au fost influențate, mai presus de toate, de doi factori: pe de o parte, situația politică și economică în continuare tensionată din Rusia, care ne-a determinat să acordăm reduceri temporare ale chiriilor pentru partenerii noștri din centrele comerciale din Moscova. Revizuim și renegociem aceste acorduri în mod regulat, însă situația rămâne dificilă și estimările cu privire la evoluția viitoare a economiei Rusiei se mențin în sfera unor incertitudini considerabile. Pe de altă parte, am abordat în ultimele luni aspectul dificil și îndelungat al proceselor cu investitorii și am obținut o soluționare în afara instanțelor judecătorești. Acest lucru creează securitate juridică și pune capăt incertitudinilor cu privire la durata procedurilor juridice și la costurile aferente”, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ. „Majoritatea cheltuielilor legate de închiderea procedurilor juridice inițiate de investitori sunt acoperite de provizioane în rapoartele financiare consolidate ale IMMOFINANZ AG. Diferența de aproximativ 28,1 milioane de euro a fost încadrată drept cheltuială în raportul financiar pentru primul semestru al anului financiar 2015/16.”

Veniturile ajustate din închirieri au scăzut cu 5,9% din primul trimestru al anului financiar 2015/16, la 70,1 milioane de euro în al doilea trimestru, însă s-au menținut în general stabile, cu excepția celor din Moscova. Rata de ocupare a portofoliului de proprietăți finalizate a fost de 82,8%. „Concentrarea noastră asupra gestionării proprietăților finalizate a rămas neschimbată – ne propunem să ne îmbunătățim performanța operațională și să creștem rata de ocupare”, subliniază Schumy. „În sectorul de birouri, investițiile noastre au scopul de a îmbunătăți calitatea ofertei, pentru a întâmpina cerințele în creștere pe piețele noastre principale din Europa de Est. În sectorul retail, ne consolidăm poziția pe piață prin extinderea brandurilor de succes STOP.SHOP și VIVO!.”

Prin vânzarea întregului portofoliu logistic, IMMOFINANZ a făcut un pas important către consolidarea poziției sale de companie imobiliară comercială lider pe segmentele de birouri și retail. „Lichiditățile rezultate în urma vânzării vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, unde am anunțat recent un nou proiect de referință: dezvoltarea noului sediu central al trivago în Düsseldorf Medienhafen“, a adăugat Oliver Schumy.

Rezultatele IMMOFINANZ în România pentru primul semestru al anului financiar 2015/16, la 31 octombrie 2015

Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 14,6% din portofoliul total al companiei, ce include 73 de proprietăți (17 investiții finalizate, 11 în curs de dezvoltare și 45 de proiecte în analiză), cu o valoare de 907,1 milioane de euro (649,2 milioane de euro – investiții finalizate, 28,3 milioane de euro – investiții în curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro – proiecte în analiză). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România se ridică la 117,7 milioane de euro.

În primul semestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri în România s-au menținut stabile și au totalizat 22,2 milioane de euro (față de 22,5 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent), valoare ce reprezintă 13,9% din veniturile totale din închirieri ale Grupului. Rezultatele operaționale din România s-au ridicat la 21,8 milioane de euro și reprezintă 31,9% din rezultatele operaționale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operațional (EBIT) în România s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Despre IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 6,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 390 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

ACI Europe celebrates 25 years

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

TeraPlast vizează afaceri de peste 900 de milioane de lei. Consiliului Concurenţei, aviz favorabil pentru preluarea Depaco

Stefana Muresan

Cum poate Romania sa creasca rata investitiilor straine si sa isi atinga potentialul de dezvoltare?

redactia

The 1st quarterly CEE Digital Services Matchmaking Summit

Ionut Oprea

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

Who will represent Romania at Expo Real 2017?

Ionut Oprea

Adrian Crizbasianu joins VGP as Country Manager Romania

Papuc Irina

Business Evolution. Cum să decodezi transformarea digitală și să construiesti o companie care performează

Ligia Voro

MIPIM 2017: challenging trends. Romania's progress: "secret"

Ionut Oprea

Oregon Park, premiu – “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC în București”

Ionut Oprea

A început a 12-a ediție a IEAS

Transilvania Business

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Sibiul, o uriasa pasarela de moda

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Exemplul Australiei. Pasul de la aborigeni la lider în Cercetare

Transilvania Business

CTP investește peste 17 milioane de euro în achiziția unui parc logistic în Chitila

Ionut Oprea

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Robert Bloancă

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

redactia

Mulberry Development, două prestigioase distincţii la nivel national

Stefana Muresan

Hexagon Offices – nouă clădire de birouri inaugurată la Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment