Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linie de finanțare pentru afaceri în domenii creative

In anul 2016, micii antreprenori au acces la fonduri europene de până la 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri in domenii creative.

Somerii, persoanele inactive si salariatii din Romania vor putea primi fonduri europene de pana la 25.000 de euro pentru a-si deschide firme, prin noul Program Operational Capital Uman. Banii ar urma sa se dea prin programul “Romania Creativa”,  prioritatea de investitii 8.iii/ obiectivul specific 3.7 din cadrul POCU 2014-2020.

Ajutorul nu este pentru orice fel de afaceri, ci pentru persoanele care vor sa-si deschida firme in industrii creative. Aici intra: publicitatea, arhitectura, artele, mestesugurile, design-ul, moda, editarea (publishing), cercetarea si dezvoltarea, software-ul, jocurile si jucariile.

De asemenea, banii NU vor fi disponibili pentru regiunea Bucuresti – Ilfov, care este considerata a fi una dezvoltata.

Cei vizati pentru sprijinul de pana la 25.000 de euro sunt: persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacere (someri/ inactivi/ persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca) cu profil non-agricol in zona urbana, intr-una din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud Muntenia), intr-unul din domeniile aferente industriilor creative.

Conform proiectului de Ghid al solicitantului publicat de MFE, banii se acorda in 3 etape: Etapa I: Educatie antreprenoriala si program de mentorat, Etapa II: Dezvoltarea planului de afaceri, Etapa III: Infiintare firma/ afacere/ exploatarea ideii de business.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat, pentru StartupCafe, ca linia de finantare Romania Creativa ar urma sa se deschida in primele 6 luni ale anului 2016. Ea inclina pentru o solutie in care programul va fi administrat un ONG sau o institutie publica in calitate de administrator de global grant, care sa preia cererile de finantare de la antreprenori.

Sursa:StartupCafe

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Enterprise Europe Network în sprijinul IMM-lor

Articolul următor

Finanțări de 200.000 de euro pentru microintreprinderi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share