Importate Real Estate

Lindab: tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor

Lindab arata intr-un ghid sinteza la inceput de an cum intelegand modul in care diferite tendinte globale afecteaza afacerile putem determina modalitatea in care companiile isi pot consolida pozitia pe o piata competitiva.

Presiunea globalizarii devine mai puternica la nivel mondial, impactul acesteia fiind resimtit in aproape toate domeniile. Intelegand modul in care diferite tendinte globale afecteaza afacerile, este esential sa determinam modalitatea in care companiile isi pot consolida pozitia pe o piata competitiva. Cresterea rapida a populatiei si urbanizarea, cererea pentru o eficienta energetica mai mare si tehnologiile pentru cladiri si materiale inteligente, ofera atat provocari, cat si oportunitati. Iata cinci tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor.

​Cladirile inteligente

Cu cat tehnologia are un cost mai scazut, cu atat cladirile noastre devin mai inteligente. Conform raportului McKinsey “Internetul lucrurilor: Cartografierea valorilor dincolo de inselaciuni”, potentialul total de impact economic pentru aplicatii IoT, este intre 3,9 trilioane $ si 11,1 trilioane $ pe an, in anul 2025. De asemenea, acelasi raport indica faptul ca, in timp ce o mare parte din atentie se concentreaza asupra automatizarii caselor si a monitorizarii conditiei fizice, cel mai mare potential economic se afla in aplicatiile B2B.

Cresterea populatiei si a urbanizarii

Conform raportului revizuit in 2014 al ONU, “Perspectivele Urbanizarii Mondiale”, totalul persoanelor care locuiesc in zonele urbane va creste de la 54%, in prezent, la 66%, pana in 2050. Pana in anul 2045, se asteapta ca populatia urbana a lumii sa depaseasca 6 miliarde de persoane. Acest lucru va crea, fara indoiala, o crestere dramatica a cererilor pentru locuinte, energie si infrastructura, precum si o nevoie acuta de solutii pentru un aer mai curat si o crestere urbana durabila.

Mediu, legislatie si eficienta energetica

Initiative precum acordul Kyoto reprezinta un obiectiv pentru o lume sanatoasa. In prezent, in majoritatea tarilor din Europa si in mare parte a lumii, sunt stabilite reglementari privind constructiile, pentru a atinge acest obiectiv. Este o mare oportunitate pentru companii de a realiza mai mult decat “a fi verde” – ceea ce este o necesitatea pentru toate companiile din prezent.

Dezvoltarea noilor materiale si a proceselor

Prefabricarea si modularizarea conduc la un proces de constructie mai eficient, cu mai putin timp petrecut pe santier. Nevoia tot mai mare de cladiri inteligente si orase creeaza o baza pentru inovatie. De asemenea, softuri precum Building Information Modelling (BIM), devin rapid o parte importanta prin proiectarea si executarea proiectelor de constructie.

Modele economice globale

Recuperare inegala in economiile dezvoltate si o industrie a constructiilor supusa in multe tari. Investitiile pe scara larga in infrastructura tarilor aflate in dezvoltare duc la cereri globale. In acelasi timp, pietele economice in plina expansiune se pot schimba rapid, asa ca, pentru a obtine succes, trebuie sa actionezi rapid si sa te adaptezi la conditii schimbatoare.

Related posts

Compania bistrițeană Record, trei contracte importante pe final de an

Stefana Muresan

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

econet meetings #3 Green Buildings

Ionut Oprea

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

CBRE: Piața spațiilor de birouri din București atinge cel mai scăzut nivel al ratei de neocupare din istoria recentă

redactia

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Monica Bîrlădeanu la The Woman Cluj-Napoca

Transilvania Business

Peste 500 de femei in lumina reflectoarelor la The Woman

Medicover, o noua clinica, in Oregon Park

Ionut Oprea

Cluj-Napoca: Licitaţie de până la 300 milioane euro pentru concesionarea unor lucrări de construcţie

Stefana Muresan

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Ionut Oprea

S-au pus în vânzare bilete pentru DreamHack Bucharest 2016

Transilvania Business

De 20 de ani, VELUX România construiește povești din mansarde

Nicolae Pop

Rețeaua MBC se extinde la Tîrgu Mureș

Ionut Oprea

CBRE se mută în Aviatorilor 8

redactia

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

Investiție de 17 milioane de euro finalizată cu brio de Repcon Oradea

Transilvania Business

Kinstellar advises a joint venture between Resolution Property and Zeus Capital Management on the acquisition of Floreasca Park, one of the largest transactions closed in Romania in 2020

Papuc Irina

Chiriasi noi si extinderi

Oradea si Brasov, orasele cu cel mai bun acces la zonele de recreere

Stefana Muresan

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Business Mark – Real Estate & Construction Forum

Ionut Oprea

Veranda Shop & Stay Obor, livrat de Optim PM

Ionut Oprea

Leave a Comment